Nok en skummel nettbutikk

PC-er og fotoutstyr er mistenkelig billig hos Entac.

Samtidig som flere og flere handler på nettet, ser vi også en økning i nettsteder som prøver å lure deg. Entac-direct.com er den siste på listen.

Alt ser tilsynelatende både tillitsvekkende og profesjonelt ut på hjemmesidene til Entac. Men en nærmere undersøkelse - etter tips fra en våken leser - sier oss at dette langt fra er noen seriøs nettbutikk. Du kan tvert imot være ganske sikker på å bli lurt om du handler her.

Se også: - Dette er ren svindel!

Faresignal: Ny med billige varer

Nettbutikken registrerte sitt domene i slutten av februar i år. Dette kombinert med de svært gode prisene, er et sikkert tegn på at du bør være på vakt, ifølge Forbruker Europa.

Forbruker Europa lanserte i fjor den interaktive shoppingassistenten Howard, som er et program som hjelper deg å sjekke om nettbutikken er til å stole på. Du finner blant annet Howard øverst til høyre på Forbruker Europa sine norske nettsider.

Teksten fortsetter under bildet.

Nok en skummel nettbutikk


Ved å fylle inn data om nettbutikken hjelper Howard deg med å søke frem informasjon som kan være til hjelp for å bedømme om dette er en seriøs nettbutikk. Vi fikk følgende resultat med søket vårt:

Nok en skummel nettbutikk


Resultatet sier oss blant annet at nettbutikken er nyopprettet og at den mangler en godkjent sertifiseringsordning for betalingen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det beste tipset

Det vi i DinSide imidlertid anser som det aller beste tipset før du handler i en ukjent nettbutikk, er Howards punkt nr 4, nemlig å foreta et Google-søk før du gjør noe mer. På den måten vil du kjapt finne ut om media eller våkne forbrukere har negative erfaringer med nettstedet du besøker.

Og i dette tilfellet vil du ganske sikkert tenke deg to ganger om. Her er utdrag fra noe av det vi fant om Entac-direct.com:

Nok en skummel nettbutikk


Nok en skummel nettbutikk


Nok en skummel nettbutikk

Dette kombinert med at ingen av butikkene de har listet opp i sin "store locator", faktisk eksisterer, er ganske sikkert nok bevis for svindel. DinSide anbefaler at du holder deg unna.

Howards syv bud for en tryggere netthandel:

  • Ikke bruk betalingsoverføring! Du har best vern med kredittkort
  • Norsk moms kommer i tillegg ved kjøp over 200 kroner
  • Les alltid vilkårene
  • Du har minst to års reklamasjonsrett og syv dagers angrerett i EU og EØS
  • Vit hvem du handler fra – sjekk nettbutikkens kontaktinfo
  • Kontroller ordrebekreftelsen – og ta vare på den
  • La Howard sjekke nettbutikken

Norske nettbutikker bryter loven