Nok en skummel nettbutikk

PC-er og fotoutstyr er mistenkelig billig hos Entac.

Samtidig som flere og flere handler på nettet, ser vi også en økning i nettsteder som prøver å lure deg. Entac-direct.com er den siste på listen.

Alt ser tilsynelatende både tillitsvekkende og profesjonelt ut på hjemmesidene til Entac. Men en nærmere undersøkelse - etter tips fra en våken leser - sier oss at dette langt fra er noen seriøs nettbutikk. Du kan tvert imot være ganske sikker på å bli lurt om du handler her.

Se også: - Dette er ren svindel!

Faresignal: Ny med billige varer

Nettbutikken registrerte sitt domene i slutten av februar i år. Dette kombinert med de svært gode prisene, er et sikkert tegn på at du bør være på vakt, ifølge Forbruker Europa.

Forbruker Europa lanserte i fjor den interaktive shoppingassistenten Howard, som er et program som hjelper deg å sjekke om nettbutikken er til å stole på. Du finner blant annet Howard øverst til høyre på Forbruker Europa sine norske nettsider.

Teksten fortsetter under bildet.

Nok en skummel nettbutikk


Ved å fylle inn data om nettbutikken hjelper Howard deg med å søke frem informasjon som kan være til hjelp for å bedømme om dette er en seriøs nettbutikk. Vi fikk følgende resultat med søket vårt:

Nok en skummel nettbutikk


Resultatet sier oss blant annet at nettbutikken er nyopprettet og at den mangler en godkjent sertifiseringsordning for betalingen.

Det beste tipset

Det vi i DinSide imidlertid anser som det aller beste tipset før du handler i en ukjent nettbutikk, er Howards punkt nr 4, nemlig å foreta et Google-søk før du gjør noe mer. På den måten vil du kjapt finne ut om media eller våkne forbrukere har negative erfaringer med nettstedet du besøker.

Og i dette tilfellet vil du ganske sikkert tenke deg to ganger om. Her er utdrag fra noe av det vi fant om Entac-direct.com:

Nok en skummel nettbutikk


Nok en skummel nettbutikk


Nok en skummel nettbutikk

Dette kombinert med at ingen av butikkene de har listet opp i sin "store locator", faktisk eksisterer, er ganske sikkert nok bevis for svindel. DinSide anbefaler at du holder deg unna.

Howards syv bud for en tryggere netthandel:

  • Ikke bruk betalingsoverføring! Du har best vern med kredittkort
  • Norsk moms kommer i tillegg ved kjøp over 200 kroner
  • Les alltid vilkårene
  • Du har minst to års reklamasjonsrett og syv dagers angrerett i EU og EØS
  • Vit hvem du handler fra – sjekk nettbutikkens kontaktinfo
  • Kontroller ordrebekreftelsen – og ta vare på den
  • La Howard sjekke nettbutikken

Norske nettbutikker bryter loven