<b>Ta forholdsregler:</b> Ser det ut som om det er for godt til å være sant, så er det antakelig det.
Ta forholdsregler: Ser det ut som om det er for godt til å være sant, så er det antakelig det.Vis mer

Nok en skummel nettbutikk

Elektronisk utstyr er mistenkelig billig hos Ooaap.

Dette har vi skrevet før, men samtidig som flere og flere handler på nettet, så ser vi også en økning i nettsteder som forsøker å lure deg. Nettbutikken Ooaap.com er sistemann ut.

Alt ser tilsynelatende både tillitvekkende og profesjonelt ut hos nettbutikken som averterer PC-er, digitale fotoapparat, flatskjermer og mobiltelefoner, for å nevne noe. Og prisene er svært konkurransedyktige, her er det tilsynelatende mye å spare.

Men etter tips fra en våken leser har vi tatt en nærmere kikk. Etter noen kjappe undersøkelser må vi konkludere med at alt tyder på at du risikerer å bli lurt om du handler her, og at dette er en nettbutikk du trolig bør styre unna.

Her er den forrige "luringen"

Borte om et år?

Nettbutikken registrerte sitt domene i september 2009, og det er kun registrert for ett år. Et nylig registrert domene kombinert med svært gode priser, er et sikkert tegn på at du bør være på vakt, ifølge Forbruker Europa.

I 2008 lanserte Forbruker Europa den interaktive shoppingassistenten Howard, som er et program som hjelper deg med å undersøke om nettbutikken er til å stole på. Howard finner du blant annet øverst til høyre på Forbruker Europa sine norske nettsider.

Faresignal 1: Ingen sertifiseringsordning

Selv om nettbutikken holder til i Kina, og dermed strengt tatt er utenfor Forbruker Europas primære virkeområde, kan de gi en pekepinn på om du har å gjøre med en seriøs aktør. Shoppingassistenten bekrefter det vi allerede vet, nemlig at Ooaap.com ikke benytter noen sertifiseringsløsning for betaling.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nok en skummel nettbutikk


Ooaap.com tilbyr heller ikke kredittkortbetaling. I stedet ønsker nettbutikken at du går i nettbanken, eller i den lokale banken din, eller i en hvilken som helst bank for å betale. "Det er veldig lett og bankarbeideren kan også hjelpe deg".

Utdrag fra Ooaap.com sine nettsider.
Utdrag fra Ooaap.com sine nettsider. Vis mer


Faresignal 2: Mangler organisasjonsnummer

Nettbutikker plikter å oppgi sitt organisasjonsnummer på nettsiden sin. Det har vi ikke klart å finne hos Ooaap.com. Det er imidlertid informasjon om kontoradresse: Bedriften holder til i Bejing i Kina. De har oppgitt en e-postadresse og tilbyr også online support på chat, men så langt har ikke DinSide fått svar på henvendelser verken på mail eller chat, og det har ikke lykkes oss å spore opp noe telefonnummer.

Faresignal 3: Dårlige erfaringer på nettet

Det vi i DinSide imidlertid anser som det aller beste tipset før du handler i en ukjent nettbutikk, er Howards punkt nr 4, nemlig å foreta et Google-søk før du gjør noe mer. På den måten vil du kjapt finne ut om media eller våkne forbrukere har negative erfaringer med nettstedet du besøker.

Og i dette tilfellet vil du ganske sikkert tenke deg om to ganger. Her er utdrag fra noe av det vi fant om Ooaap.com:

Nok en skummel nettbutikk


Advarer: Fordelen med den verdensomspennende veven er at skurker blir avslørt.
Advarer: Fordelen med den verdensomspennende veven er at skurker blir avslørt. Vis mer


Har du dårlige erfaringer i Norge? Faiir.com er stedet for klaging