Nok en ørliten mobilbløff?

Priskrigen i toppen av mobilprislistene gir stadig flere gratis minutter. For godt til å være sant?

I dag dumpet en pressemeldingen "Gratis å ringe med mobil!!" inn i innboksen. Nok en ørliten mobilbløff?

Ørliten bløff fra OneCall

Til dette må vi svare vi både ja og nei.

La oss begynne med det positive. Er du småsnakket, kan du faktisk være så heldig at du slipper å betale ett eneste øre i mobilregninger. Våre beregninger viser at dersom du ikke snakker mer enn 4,58 minutter hver dag i snitt, er det gratis å ringe. Det er også gratis om du holder deg innenfor den gratis sms-grensen på 99 stykker.

Nok en ørliten mobilbløff?


Dette er hakket bedre enn erkerival One Call. Her får du 120 gratis ringeminutter, og 90 gratis sms. Helt nøyaktig er det altså 22 minutter ringetid og 9 smser bedre.

Selskapet har ingen minimumsfakturering for Hades, så såfremt du ikke ringer for mer enn de tildelte gratisminuttene, vil det faktisk være - gratis. I godt selskap med andre Ipea og OneCall-abonnementer, som for øyeblikket nå tilbyr noe kortere gratis samtaletid.

Ipeas administrerende direktør Ole Norstad sier i en pressemelding at Ipea nå setter punktum for den snart 6 måneder lange priskrigen i mobilmarkedet.

Dette kan imidlertid fort snu. Det er ikke lenge siden erkerival OneCall matchet Ipeas tilbud på antall gratis ringeminutter, og det forundrer oss ikke om også det vil skje nå.

Er det noen hake her, da?

Men så var det det med "bløffen". At abonnementet er gratis er en påstand som må tas med en klype salt.

(trykk på bildet for å komme til DinSides mobilkalkulator)
(trykk på bildet for å komme til DinSides mobilkalkulator) Vis mer


Ipea har tatt utgangspunkt i Post- og teletilsynets priskalkulator som sier at gjennomsnittsmannen ringer 142 minutter og sender 99 sms hver måned.

Abonnementet fremstår altså som helt gratis på post- og teletilsynets lister.

På DinSides mobilkalkulator bruker vi litt andre ringemønstre, og Ipeas Hades-abonnement må se seg slått av to av selskapets andre abonnementer, Nemesis og Akilles. Det vil si at Ipeas Hades-abonnement kun lønner seg dersom du ringer under 140 minutter i måneden, og sender 99 sms.

Sender du av og til mmser? De koster. Hender det at du ringer mer enn 142 minutter? Da er abonnementet ikke billigst lenger. Og reiser du noen gang til utlandet? Går sms-fingeren noen ganger varm?

Dersom du sender mms, reiser mye til utlandet - eller - kanskje det aller vanligste - ringer litt mer enn du tror du gjør - er det altså ikke billigst. Men billig er det - det betviler vi ikke.

Finn billigste abonnement for deg med DinSides mobilkalkuator

Vi har sjekket med både Forbrukerombudet og Forbrukerrådet - og ingen av disse instanser har registrert unormalt med henvendelser om Ipea.