<b>HJELPER DEG:</b> Ta turen innom et tyveriregister dersom du har mistet, funnet eller blitt frastjålet noe.
HJELPER DEG: Ta turen innom et tyveriregister dersom du har mistet, funnet eller blitt frastjålet noe. Vis mer

Nettsteder slåss om tyvegodset

Stjålet, mistet eller funnet? Enda en nettjeneste vil hjelpe deg.

Vi har tidligere omtalt nettjenesten Ettersøkt som "tyvenes skrekkside". Nå får tjenesten konkurranse. I dag er det nemlig offisiell lansering av tjenesten Etterlysning, som er et elektronisk register over gjenstander som er stjålet, mistet og/eller funnet.

Per i dag er Ettersøkt Norges største tyverigregister. Alt tyvegods som registreres på Ettersøkt, vil være søkbart/sporbart for alle som har tilgang til Internett, og tjenesten er gratis å bruke.

Vil bli bedre

Etterlysning.no vil drive etter samme prinsipp, men vil imidlertid ta seg betalt for noen av annonsene. Alle annonser i funnet-kategorien er gratis, mens alle annonser under "mistet" vil koste 25 kroner. Vil du rapportere en bil eller annet motorkjøretøy som stjålet, koster dette 35 kroner.

- Ettersøkt, slik den fremstår i dag, virker litt gammeldags og litt uoversiktlig, og vi mener vi har lagt til rette for bedre søk, sier Paul Ivar Pettersen i Etterlysning.no til DinSide.

Han sier han ønsker å levere et bedre produkt, noe teknologien nå tillater.

Vanskeligere å være tyv

Hensikten med begge registrene er å gjøre det vanskeligere for kriminelle å omsette tyvegods og å gjøre det enklere å etterlyse tapte gjenstander.

Du kan også bruke registrene som oppslagsverk før du slår til på noe som virker for godt til å være sant. Kanskje er det noen som har blitt frastjålet akkurat den bærbare PC-en noen vil selge deg?

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ikke redd for konkurranse

Jan Karlsen, som har drevet Ettersøkt i flere år, er ikke bekymret for konkurransen.

- Det har jo også vært andre som har forsøkt, og vi må forvente at det fra tid til annen vil komme andre på banen, sier Karlsen.

Han er imidlertid trygg på at Ettersøkt per i dag er et av de beste midlene som finnes for å bekjempe vinningskriminaliteten.

- Vi har et veldig oppegående system som er til stor hjelp både for politiet, publikum og forsikringsselskapene, sier Karlsen til DinSide.

Se også: Ettersøkt fikk NOKAS-penger