Noen nettsteder kan fungere godt for deg som søker jobb. (Illustrasjonsfoto: Colourbox.com)
Noen nettsteder kan fungere godt for deg som søker jobb. (Illustrasjonsfoto: Colourbox.com) Vis mer

Nettsteder for deg uten jobb

Vi guider deg tilbake i arbeid.

Publisert
Sist oppdatert

Vi guider deg skritt for skritt til de nettsidene du kan ha bruk for hvis du er arbeidsløs eller permittert. Alt du trenger er en pc, et åpent sinn og internettoppkobling.

Det er fort gjort å bli vant til å gå i morgenkåpen hele dagen. Steg 1 er derfor å komme seg opp av sofaen. Så finnes det nettsteder som kan hjelpe deg videre.

1: Innse realiteten og søk jobb

Hvis du mottar dagpenger fra Nav, kan de slenge en jobb etter deg før du rekker å sende ut en eneste søknad selv. Nå er riktignok Nav underbemannet og overarbeidet for tiden, men du bør finne en jobb før Nav finner en til deg. Trykk her hvis du vil registrere deg som arbeidssøkende hos Nav.

Her finner du alle ledige jobber hos Nav.

Her finner du alle ledige jobber hos Finn.

Registrer deg hos et vikarbyrå, for eksempel Manpower, Adecco, Proffice, Xtra personell eller Top Temp. Lenkene går rett til registreringssidene.

Uteblir responsen, så søk informasjon, for eksempel om hvordan du skriver en god CV, eller hvordan du gjør et godt intervju. DinSide/jobb har alltid oppdatert informasjon om arbeidsmarkedet og tips til jobbsøkere.

Les for eksempel: Derfor får du ikke jobben

2: Skaff større nettverk

Registrer deg hos LinkedIn. Hva gjør du, hvilke ideer har du og hvem er du i den profesjonelle verden? Nettverket har 35 millioner brukere og har blitt et viktig rekrutteringsverktøy.

Smart Money får du tips til hvordan du starter en egen bedrift. Videoer, kommentarer og artikler hjelper deg videre. Siden er utviklet av Wall Street Journal, gutta som vet hva de driver med.

Aktuelt lesestoff: Slik samler du alle sosiale nettverk

En amerikaner har laget Laid Off Camp, en idé som sikkert også kan fungere for norske arbeidssøkende. Første camp finner sted i San Fransisco 3. mars, der en gjeng arbeidsløse skal diskutere hvordan man kan leve på et stramt budsjett, skape en egen merkevare, komme seg opp og frem som frilanser, og lignende.

Kjenner du nettstedet Twitter?. Lag deg brukernavn, skriv noen linjer om deg selv (slik at du virker så kul, tilbakelent og så kjent som mulig) og rapporter om ting du gjør, gjerne på engelsk. På Twitter følger du etter folk du synes er interessante, og folk som synes du er interessant, kan følge etter deg. Dessuten finner du potensielle arbeidsgivere på Twitter. Les hvordan du får mest mulig ut av Twitter her.

3: Få ut frustrasjonen

Det er deilig å vite at noen ror i samme lekke jolle som du selv. Lag et forum for arbeidssøkende på nettet, eller diskuter på eksisterende. Nettsteder som Forum.no eller Barnimagen.no diskuterer det aller meste. Barnimagen er for så vidt mest kjent for å avsløre hvilken kjendis som onanerte foran politiet i Bergen, hvem Lommemannen er og hvilke brystpumper som er best, men nettstedet har uten tvil engasjerte brukere som setter pris på en god diskusjon.

Hvis du fremdeles har mye på hjertet, men ingen lyttere, kan du lage blogg. Det fungerer som en dagbok, men du når faktisk verden hvis du bruker jungeltelegrafen og publiserer aktivt nok. Før du går i gang, vurder om du vil være deg selv eller anonym. Som John eller Jane Doe kan du uten tvil mene drøyere enn hvis du er deg selv med fullt navn. Få deg gratis blogg fra for eksempel Wordpress eller Blogger. Få gode tips for bloggen på Freelance writing jobs.

Aktuelt lesestoff 1: Her leser du alt om å skape en bloggsuksess

Aktuelt lesestoff 2: Blogger du ulovlig?

Er det ikke deg, men partneren din som er frustrert og har fått fyken? Sjekk ut denne engelske artikkelen på seks punkter, "Slik hjelper du den arbeidsløse partneren din best". For du vil vel ikke tilbringe natten på sovesofaen fremover?

4: Vær en skikkelig dagdriver

Dette er punktet for deg som begynner å bli lei av å prøve. Det finnes mange nettsteder der du kan slå ihjel unyttig tid.

Det finnes nettsteder som gir deg gode grunner til ikke å bli kvitt morgenkåpa og hårrullene riktig ennå. Du kan for eksempel forsøke å slå personlig rekord i Tetris her. Et annet avhengighetsskapende spill er Bubble Shooter.

Er du singel? Begynn med nettdating. Kanskje du møter noen interessante mennesker, kanskje ikke. Uansett får du deg sannsynligvis en god latter. En venn at undertegnede fikk denne meldingen av en 39 år gammel "kjekkas" Hallå! Hva skjer a? I will rock your world! Match, Nettby, Sukker, Finn en venn eller Gaysir

Aktuelt lesestoff: Bli en superdater på nett, steg for steg

Gjerrigknark finner du gratis eller billig stæsj, som kan komme godt med hvis lønnen uteblir. Siden kan også by på ekstra moro. Send prøver på voksenbleier og hemoroidesalver til folk som irriterer deg. Forhåpentligvis sender ikke produsenten varene i anonym pakke. Send bind til kompisene dine, Tena Lady til svigermoren din og hemoroidsalve til eksens nye kjæreste.

Hvis du føler deg ferdig med å være dagdriver - gå tilbake til første skritt og prøv på nytt.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer