<b>Seriøst?</b> C-dating kan fremstå som en tvilsom tjeneste - i dobbel forstand. (Faksimile: C-dating.no)
Seriøst? C-dating kan fremstå som en tvilsom tjeneste - i dobbel forstand. (Faksimile: C-dating.no)Vis mer

Nettsted uten forpliktelser

C-dating lover deg noe mer. Du får i hvert fall en regning.

Selv om nettdating som fenomen har blitt både vanlig og stuerent, er det ikke noe vi vanligvis omtaler på DinSides økonomisider - ikke før en av dem tar seg godt betalt og benytter tvilsomme metoder for å kapre nye kunder.

Nettdatingtjenesten C-dating skal skille seg ut ved at de lover deg noe mer enn andre nettdatingtjenester kan tilby. Her skal du finne partnere som er på jakt etter akkurat det du vil ha, uten forpliktelser.

Hva det egentlig koster deg og hva du får tilbake, er det derimot liten fokus på i markedsføringen av tjenesten, som reklamerer med "gratis direkte kontakt".

Tvilsom tjeneste

At vi omtaler tjenesten som tvilsom, handler ikke først og fremst om hva tjenesten hevder å kunne tilby, men fremgangsmåten de benytter for å lokke til seg nye brukere ved å gi inntrykk av at du får noe gratis. Tjenesten er aggressivt markedsført på ulike nettsteder, og vår tipser reagerte fordi du betaler masse, kanskje uten å få noe særlig tilbake.

Slik lokker C-dating til seg nye medlemmer. (Faksimile: C-dating.net)
Slik lokker C-dating til seg nye medlemmer. (Faksimile: C-dating.net) Vis mer


Selv om det er gratis å registrere seg hos C-dating, stopper servicen der. Du loves en date raskt gjennom gratis registrering, og etterpå kommer du rett til en side der det allerede ligger en e-post fra en som vil ha akkurat deg.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Du trenger et premium-medlemskap for å kunne lese og skrive meldinger med dine partnerforslag. Vi anbefaler: Bli Premium-medlem i dag. Vi garanterer deg opp til 30 kontakter. På denne måten inngår du ingen risiko, skriver C-dating videre.

Påstår det er gratis

Gratis er altså ikke å oppnå direkte kontakt. Skal du se denne personens profil, eller besvare vedkommende du har fått e-post fra, må du bli Premium-medlem. Tjenesten koster med andre ord umiddelbart penger idet du ønsker å komme i kontakt med partnerforslag selv om siden reklamerer med "gratis direkte kontakt".

Du kan velge mellom tre måneders medlemskap til 567 kroner, seks måneders for 774 kroner eller 12 måneder for 1.188 kroner, og dersom du ikke vil betale med kredittkort, kan du benytte deg av betalingsoverførsel. Utover dette er det fortsatt lite informasjon om hva som venter på den andre siden.

Dårlig norsk

Et sikkert tegn på sunn skepsis er når tilsynelatende seriøse nettsteder begynner å rote med språket. Ser du nærmere på teksten rundt på sidene, er den full av skrivefeil og merkelige formuleringer.

Det finnes heller ingen presentasjon eller oversikt over hvilke muligheter som ligger i tjenesten etter at du har betalt. Det finnes heller ingen norsk kontaktinformasjon, men under "impressum" nederst på siden finner du en e-postadresse du kan benytte dersom du har spørsmål om tjenesten.

Det eneste du kan gjøre er å vente på e-post, såkalte kontaktforslag fra C-dating. De garanterer at du får minimum 30 forslag per år.

Les den lille skriften

C-dating lever ironisk nok opp til sitt forpliktelsesløse image. Du skal få møte spennende mennesker som vil ha deg helt uten forpliktelser. Samtidig fraskriver C-dating seg det meste av ansvar dersom du leser alt med liten skrift. Her kommer det også frem at du ikke får noe gratis:

Muligheten til å motta kontaktforslag er kostnadspliktig. Kunden kan kjøpe denne tjenesten for et definert tidsrom (f.eks. 6 måneder) som i følge de Generelle Forretningsbetigelsene VIII (3) vil bli forlenget automatisk hvis det ikke blir sagt opp.

Før kjøp av en tjenesten, blir kunden gjort oppmerksom på at den valgte tjenesten er kostnadspliktig, omfanget av tjenesten og betalingsmåter. Etter at betalingen er gjennomført og kunden hat fått en betalingsbekreftelse, kan tjenesten tas i bruk. Generelt må betaling av tjenesten bli betalt på en gang. Med dette menes at et engangbeløp av hele medlemsperioden (3, 6 eller 12 måneder) blir belastet.

- Vi skal forbedre kommunikasjonen

Remco Livain, online marketing director i C-dating, vedgår til DinSide at de kan ha kommunisert feil i den norske markedsføringen av siden.

- Teksten er oversatt av en translatør som ikke kjenner nettdatingbransjen, og dette kan ha gjort at vi kommuniserer feil, sier Livain, som mener at siden tilbyr én gratis match heller enn "gratis direkte kontakt" slik det er kommunisert i dag.

Han forteller at C-dating er et internasjonalt selskap som har vokst raskt og nå opererer i 30 land. Per i dag er det ifølge Livain registrert 40.000 nordmenn hos C-dating.

- Våre sider vil om kort tid gjennomgå omfattende endringer slik at vi er tydeligere i kommunikasjonen med våre brukere. Det skal komme klart frem hva et medlemskap innebærer og hva som er gratis, og hva som koster penger, sier Livain.

Han bekrefter at C-dating per i dag differensierer prisene slik at det er rimeligere for kvinner enn for menn å bli premium member hos C-dating.

- Dette er fordi vi vil holde profesjonelle unna sidene våre. Brukerne skal være der fordi de ønsker å treffe noen privat, og da tror vi også kvinner er villige til å betale noe for dette, sier Livain.

Har du erfaring med denne eller lignende tjenester? Delta i debatten under!