Nettpoker fører til flere spilleavhengige

Nettpoker fører til økende spilleavhengighet blant unge menn, viser en kartlegging av SINTEF Helse.

Publisert
Sist oppdatert

- Vi vet at 250.000 nordmenn spiller på nett, og at 100.000 av dem spiller nettpoker, sier direktør Atle Hamar i Lotteri- og stiftelsestilsynet.

Tilsynet anslår at nordmenn bruker over 5,3 milliarder kroner per år på internettspill.

- Tallet kan være enda høyere, men det er umulig å si noe sikkert. Det vi vet er at spilleavhengigheten blant de unge som spiller på nett, er økende, sier han.

I en fersk rapport fra SINTEF Helse sier 62.000 voksne at de på et eller annet tidspunkt har følt spilleavhengighet på kroppen.

Test deg selv: Er du spilleavhengig?

Automatene fjernet

I undersøkelsen, som SINTEF Helse gjorde for Lotteri- og stiftelsestilsynet i februar og mars, viser det seg at antallet spilleavhengige da var det samme som for fem år siden. Undersøkelsen ble gjennomført før de tradisjonelle spilleautomatene ble fjernet og er en oppfølger av en tilsvarende kartlegging som ble gjort i 2002.

Undersøkelsen viser at 1,7 prosent av befolkningen har fått problemer med sitt pengespill. I 2002-undersøkelsen, som ble utført av Statens institutt for rusmiddelforskning (SIRUS), var den tilsvarende andelen 1,4 prosent (49.000 personer). Men endringen fra 2002 til 2007 er ifølge SINTEF så liten at det ikke kan utelukkes at den skyldes tilfeldigheter.

Nettstedene øker

I perioden mellom de to undersøkelsene har omsetningen i det regulerte pengespillmarkedet i Norge økt fra 30 milliarder kroner i 2002 til 38 milliarder kroner i 2006, via en topp på 42 milliarder kroner i 2005.

Omsetningen på utenlandske nettsteder er estimert til å ha økt fra 1,4 milliarder i 2003 til minst 5,3 milliarder i 2006.


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer