Forbrukerombudet oppsummerte tidligere de vesentligste bruddene på markedsføringsloven og kredittkjøpsloven i et syv siders langt brev til selskapet.  Foto: Nettopp24.no
Forbrukerombudet oppsummerte tidligere de vesentligste bruddene på markedsføringsloven og kredittkjøpsloven i et syv siders langt brev til selskapet. Foto: Nettopp24.no Vis mer

Nettopp24 er konkurs

Men selskapets ugunstige nedbetalingsavtaler kan være redningen hvis du må reklamere.

Publisert
Sist oppdatert

Vær oppmerksom om en standsselger fra Nettopp24 tilbyr deg en PC-pakke til en "god" pris, skrev vi i fjor. Nå er PC-forhandleren konkurs.

Forbrukerombudet reagerte tidligere på omfattende feil og mangler i både markedsføring og avtalevilkår hos Nettopp24, som lovet å rydde opp.

Kan ikke reklamere

Nå gir Forbrukerrådet råd til kunder som har handlet hos Nettopp24:

Hovedregelen ved konkurs er at kundene mister muligheten for å reklamere. I stedet må misfornøyde kunder kreve penger hos konkursboet, og der er det vanligvis lite å hente for misfornøyde kunder, og saksbehandlingen tar lang tid, skriver Forbrukerrådet i dag.

– Konkursboet har ikke overtatt Nettopp24s forpliktelser. Krav fra forbrukerne vil være uprioriterte, og det vil muligens ta hele 2011 før vi vet om det finnes penger til slike krav.

Det sier Elinor Glimsjø hos Kco advokater til Forbrukerrådet.

Kredittkjøp sikrer deg

Men har du handlet på kreditt eller lån formidlet via selger, kan kundene faktisk rette sine krav også etter at selgeren er konkurs.

Nettopp24s iver etter å selge PC-pakker på avbetaling kan altså bli redningen for kundene. En stor del av Nettopp24s salg er finansiert via selskapet Svea Finans, og selskapet lover å ordne opp overfor Nettopp24s kunder, skriver Forbrukerrådet på sine nettsider.

Du kan også henvende deg til din kredittkortleverandør dersom du har benyttet et Visa-kort eller et MasterCard i handelen med Nettopp24.

Slik reklamerer du

Vil du reklamere på varer fra Nettopp24, gjør du følgende:

  • Kontakt Min24 på telefon 02495.
  • Følg opp reklamasjonen og det dere har blitt enige om skriftlig og send gjerne en kopi til Svea Finans for å forsikre deg om at reklamasjonen følges opp.
  • Forbrukerrådet vil også kunne gi råd via Forbrukertelefonen 03737.
  • Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer