Nettmedisiner kan være dyrere

Å handle reseptbelagte medisiner på nettet blir stadig mer populært blant nordmenn, men en rask prissammenligning viser at det er mye dyrere enn å handle på apoteket.

Vegar K. Vatn

I tillegg setter Statens legemiddelverk spørsmålstegn ved om kvaliteten på medisinene er god nok, leger advarer mot å få reseptbelagte medisiner uten å ha møtt legen og Den norske lægeforening mener det kan være farlig dersom medisinene kommer i posten uten pakningsvedlegg på norsk.

Nettapoteket EU-Apoteket vakte stor oppsikt i norske medier da Mozon tok opp saken i forrige uke. Selskapet er basert i Sverige, og har slått seg sammen med en gresk lege som skriver ut resepter til kundene etter en ”internettkonsultasjon”.

Den går ut på å fylle ut et spørreskjema, og hvis man svarer ”feil” er det bare å prøve igjen. Medisinene kommer i posten i løpet av 7 til 10 dager.

EU-Apoteket er anmeldt at det svenske Läkemedelsverket for brudd på legemiddelloven.

En prissammenligning viser at det er stor forskjell i prisene på nettapoteket og i norske apoteker. EU-Apotekets markedssjef Marcus Martinsson mener pasientene likevel kommer bedre unna økonomisk ved å handle på nettsiden fordi man slipper utgiftene til legekonsultasjon.

Men Mozons prissammenligning viser at du må ha en veldig dyr lege dersom det skal lønne seg.

For eksempel koster 4 x 100 mg. av potensmiddelet Viagra koster 349,10 kroner på norske apotek, mens det koster 570,90 kroner på EU-Apoteket. 4 x 20 mg. av potensmiddelet Levitra koster 342, 90 kroner på norske apotek, og 527 kroner på EU-Apoteket. 90 x 0,5 mg. av prostatapillen Avodart, som på siden blir markedsført som medisin mot håravfall, koster 852,70 kroner på norske apotek, mens den koster 1537 kroner på EU-Apoteket.

En vanlig konsultasjon hos fastlegen din koster fra 115 kroner.

 

Mozon.no, 24.02.2004