Nettlevering - også for etternølerne

Greide du det ikke i år heller? Fortvil ikke. Skatteetaten lemper på reglene og holder leveringstjenestene på nett, sms og telefon åpne i hele mai for dem som leverer for sent eller har fått utsettelse.

Skattehjelp i siste liten


  Gir lillefingeren til etternølerne

  Skatteetaten gir i år en lillefinger til alle som ennå ikke har klart å levere selvangivelsen. I år er nemlig alle elektroniske leveringstjenester åpne i hele mai, både for dem som har fått utsatt, og for dem som leverer for sent.

  Det endrer imidlertid ikke på dine rettigheter om du leverer for sent, det vil si begrensninger av disse i forhold til dem som leverer innen fristen.

  Har du ennå ikke levert? Jo før, jo bedre. Vi har samlet våre beste råd og tips til etternølerne i artikkelen Skattehjelp i siste liten.

  Alt vi noensinne har skrevet om skatt og selvangivelsen, finner du her.

  Hva skjer nå?

  Noen nøkkeldatoer fra Skatteetaten:

  Ikke levert? Du kan fremdeles levere selvangivelsen elektronisk. Faksimile fra www.skatteetaten.no Vis mer


  Har du ennå ikke levert, eller oppdager feil eller mangler ved selvangivelsen din, har du altså muligheten til å endre på dette elektronisk i hele mai.

  Inntil 14. mai kan du endre kontonummer for tilbakebetaling av skatt.

  Skatteoppgjøret kommer 23. juni, og for mye betalt skatt vil bli overført til kontoen din i løpet av noen dager.

  Har du fått restskatt og vil klage på denne, har alle som ble lignet i juni-oppgjøret klagefrist 10.juni. (Dette gjelder alle alminnelige lønnstakere og pensjonister, med mindre du får annen beskjed fra Skatteetaten.)

  Restskattens 1. termin forfaller 21. august. Har du lavere restskatt enn 99 kroner, slipper du unna. Frist for betaling av restskatt 2. termin, er 25. september.

  6. oktober legges skattelisten ut, og de siste skatteoppgjørene sendes ut.

  De som kommer inn under oktober-oppgjøret, har klagefrist 27. oktober og samme dato er frist for betaling av restskatt 1. termin.

  Mange ute i siste liten

  Totalt leverte nesten 2 millioner nordmenn selvangivelsen elektronisk i år. De fleste leverte på nett: 1.400.031, og mer enn 300.000 av disse leverte på søndag. Nesten halvparten av de 300.000 leverte etter klokken 19. I løpet av søndag ble 401.000 selvangivelser levert på nett, telefon og SMS, ifølge Skatteetaten.

  Kilde: Skatteetaten.no