Fellesdata ønsker å tilfredsstille nye kundegruppers krav til nettbanktjenester
Fellesdata ønsker å tilfredsstille nye kundegruppers krav til nettbanktjenesterVis mer

Nettbankene skal bli bedre

Norske Fellesdata tar opp kampen med kritikerroste utenlandske nettbanksystemer med sine nyutviklede tjenester NettBank 2000 og NettFront 2000.

I kåringen av noen av de beste nettbankene i verden, som vi refererte til i 4330 TARGET="_top">denne artikkelen, var ingen norske banker å se i tet. Omkring 100 av de norske bankene som har tilbud på nett benytter seg av Fellesdatas nåværende løsninger. I disse bankene er det ca. 100.000 kunder som benytter nettbank.

NettBank 2000

Dagens nettbankløsninger i Norge har stort sett de samme funksjoner som telebank. Det vil si at du taster koder, overfører penger, finner saldo og betaler regninger. Stort mer kan du ikke gjøre i de fleste nettbanker nå, selv om grensesnitt og funksjonalitet på Internett burde åpne for langt mer omfattende tjenester. (Dette ser du for eksempel med DinSides 729 TARGET="_top">kalkulatorer og budsjettfunksjoner.)

I et forsøk på å bedre sitt produkt presenterer Fellesdata her det som er demoversjonen av selskapets nye nettbankløsning, NettBank 2000. Produktet er under utvikling, og skal stå ferdig i løpet av august. Med mer pedagogiske presentasjoner og mer kundevennlig vri, skal det bli lettere, mer oversiktlig og raskere å bruke nettbanktjenestene.

Et eksempel på dette er siden for girobetaling. Her går du direkte inn i en "giroblankett" og legger inn riktig mottaker, kontonummer og beløp selv.

I den nye versjonen av nettbank vil du finne oversikt over alle dine engasjementer med banken, betingelser knyttet til dine bankavtaler, historikk i tilknytning til lån- og innskudd, registre over betalingsmottakere og egne konti, mulighet for å hente frem årsoppgaver etc. Hos Fellesdata kjenner de ikke til andre nettbanksystemer med så bredt tilbud av banktjenester innebakt.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Skreddersøm

Fellesdata går også et skritt videre mot at du kan benytte nettbanken til alt transaksjons- og informasjonsbehov du har som bankkunde.

Med produktet NettFront 2000 kan banken skreddersy tilbudet etter ditt behov. Du skal selv kunne velge hvilke tjenester du er interessert i. Det kan for eksempel være børsinformasjon, valutatjenester eller bolighandel. NettFront 2000 åpner også for aksjehandel direkte fra nettsidene. Du kan få tilgang til nyheter fra både banken og vanlige media. I tillegg er det endelig laget en løsning der man ved hjelp av budsjettmodeller kan sette opp egne budsjetter basert på faktiske disposisjoner. Låne- og sparemodeller for hjelp til beregning av utgifter og inntekter ved lån og sparing finnes også.

Fra høsten

Bankene kan velge å beholde de systemene de har i dag. De kan også velge å kun tilby NettBank 2000 eller å legge til NettFront 2000. De nye tjenestene lanseres overfor bankene nå, og slippes forhåpentligvis overfor de første nettbankbrukerne fra slutten av september. Men på grunn av bankenes arbeid med å sjekke og bearbeide datasystemene til årtusenskiftet, forventer Fellesdata at mange banker vil vente til våren 2000 før de innfører de nye tjenestene.

Foreløpig vet vi ingen ting om hvilke priser bankene vil legge seg på om de tilbyr disse nye tjenestene. Det er opp til hver enkelt bank å avgjøre.