<strong>LAGT NED:</strong> Netshop.no er historie, da selskapet bak har begjært seg selv konkurs. Nå håper driveren at butikken gjenoppstår.  Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
LAGT NED: Netshop.no er historie, da selskapet bak har begjært seg selv konkurs. Nå håper driveren at butikken gjenoppstår. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

Netshop.no, KidsAndCare.no og XLDistribusjon.no legger ned

Moderselskapet er konkurs, men Netshop tror på gjenoppstandelse.

Publisert
Sist oppdatert

"Eierselskapet bak Netshop, XL Distribusjon AS har i dag meldt oppbud. Vi kan derfor ikke ta i mot nye ordre for tiden."

Det er beskjeden du får om du nå går inn på den nå nedlagte nettbutikken Netshop.no.

Grunnen er at selskapet XL Distribusjon har begjært seg selv konkurs. Selskapet drev nettbutikkene XLDistribusjon.no, KidsAndCare.no og Netshop.no.

Alle disse tre er nå lagt ned.

Og de er langt fra alene:

Tror på retur

– Det blir opp til bobestyrer som overtar selskapet å håndtere dette etter beste evne. Deretter får vi se hvordan det ender opp til slutt. Jeg har god grunn til å tro at Netshop vil komme tilbake, forteller daglig leder Sven Aage Lysebo i Netshop til Vestfold Blad.

Han startet Netshop i 2003, etter først å ha vært med på å grunnlegge Komplett.no. Nettbutikken solgte hovedsaklig elektronikk, og kalte seg selv "et av landets største netthandelsselskaper".

Rammes du av Netshop.no sin nedleggelse?

(Avsluttet)
Nei, den brukte jeg sjeldent eller aldri(63%) 1073
Ja, jeg brukte den selv(37%) 628
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


DinSide har skrevet om nettbutikken en rekke ganger, sist i fjor vinter, da Netshop ga kundene gratis frakt på varer over 2.000 kroner.

Netshop AS ble for halvannen måned siden lagt inn under XL Distribusjon AS, hvor Lysebo oppgis som daglig leder. Selskapet hadde driftsinntekter på 133,6 millioner kroner i 2011, men et driftsresultat på minus 14 millioner. Antall ansatte har ifølge tallene til Bizweb gått fra 39 i 2009 til 17 i 2013.

Dette betyr konkursen

Så hva vil konkursen si for deg? En rekke ting, utover det å ikke lenger kunne handle derfra.

  • De som har bestilt varer fra Netshop som ennå ikke er sendt, skal ikke ha noe å bekymre seg for, ifølge Lysebo. Han lover at alle får pengene sine tilbake. De som har åpne ordre liggende i nettbutikken anbefales å slette disse, for å automatisk få friløst reservasjonen på bankkortet.
  • Vanligvis kan det være vanskelig å få penger tilbake fra konkursrammede selskaper, da man ofte må rette kravet til konkursboet om butikken ikke ordner opp umiddelbart. Og konkursboet kan det være mange som vil ha en del av om selskapet skylder mye penger, noe konkursselskaper ofte gjør. Dine rettigheter som forbruker er i den forbinnelse få, da du stiller på lik linje med alle andre som vil ha sin del av kaka.
  • Handlet du med kredittkort, og ikke har mottatt varen, er du likevel ganske sikker. Du kan nemlig rette kravet til banken, i stedet for butikken.
  • Om produktet du har kjøpt fra Netshop går i stykker, har du et problem nå som selskapet ikke finnes lenger. Men igjen: Har du handlet med kredittkort, kan du rette kravet mot banken din. DinSide har tidligere vist at dette faktisk fungerer.
  • Og har produktet garanti, kan du gå direkte til produsenten.
Derfor bør du handle på nett med kredittkort

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer