<strong><B>SOM HJEMME:</strong> </b>Med Telia, gamle Netcom, sin Roam Like Home, tas det av datakvoten din på vanlig måte når du blant annet surfer i Danmark og Sverige.  Foto: MASKOT / NTB SCANPIX
SOM HJEMME: Med Telia, gamle Netcom, sin Roam Like Home, tas det av datakvoten din på vanlig måte når du blant annet surfer i Danmark og Sverige. Foto: MASKOT / NTB SCANPIX Vis mer

Netcom/Telias «Roam Like Home» gir fri roaming i Norden

Men det blir ikke gratis for alle, og Telenor kan ikke love samme tilbud.

Publisert
Sist oppdatert

Som kjent heter Netcom nå Telia. Og Telia-navnet finner du også i Danmark, Sverige og Baltikum.

Derfor har operatøren nå bestemt seg for å kutte roaming-utgiftene i både Norden og Baltikum, gjennom et nytt opplegg kalt Roam Like Home.

- Nå lanserer vi Roam Like Home som første bevis på at våre kunder vil nyte godt av vår internasjonale styrke, sier Abraham Foss, administrerende direktør i Telia Norge, i en pressemelding.

LES OGSÅ: Netcom-navnet som ga oss priskrig, kontantkort og iPhone forsvinner

Disse får fri roaming

Her er det viktigste du må vite om Roam Like Home:

  • Prisen for ringing og tekstmeldinger i, til og mellom Sverige, Danmark, Finland, Estland, Latvia og Litauen blir som i Norge. Har du inkludert forbruk i månedsavgiften din, noe de aller fleste har, vil bruken bli tatt fra dette. Men de setter et tak på 1.000 ringeminutter i måneden.
  • Det samme gjelder surfing. Databruken vil bli tatt fra månedskvota di, eventuelt faktureres med samme priser som i Norge. Det samme gjelder om du overstiger kvota.
  • Kunder med Smart Basis, Smart Pluss, Smart Total og/eller mobilt bredbånd vil få dette automatisk 1. mars 2016.
  • Smart Mini-kunder får ikke Roam Like Home i abonnementet sitt uten å betale ekstra. Tjenesten er bare inkludert for Mini-kunder som registrerer seg etter 1. mars.
LES OGSÅ: Så mye dyrere er Telenor og Netcom i Norge, sammenlignet med Danmark

<strong><B>NYE TIDER:</strong> </b>Slik ser både Roam Like Home-reklamen og profilen til nye Netcom, nå Telia, ut.  Foto: TELIA
NYE TIDER: Slik ser både Roam Like Home-reklamen og profilen til nye Netcom, nå Telia, ut. Foto: TELIA Vis merPrisøkning på Mini

Netcom Smart Mini kom med i vår pristest av de billigste mobilabonnementene tidligere i år, med sin 1 GB data for 199 kroner. Denne prisen finnes ikke mer.

Netcom/Telias «Roam Like Home» gir fri roaming i Norden


Abonnementet har blitt satt opp til 249 kroner måneden for 1,5 GB, nå med Roam Like Home-tjenesten som gamle kunder med gammel pris ikke får. Dette var ikke akkurat noe Telia skrøt av i pressemeldingen sin.

- Hvorfor skrudde dere opp prisen?

- Vi tilpasser oss mobilfremtiden. Databruken eksploderer og kundene etterspør høyere hastighet og mer data inkludert i abonnementene. Derfor har vi valgt å justere Smart Mini, sier kommunikasjonsrådgiver Kristian K. Fredheim i Telia til Dinside.

LES OGSÅ: Derfor kan SMS-er faktisk bli rådyrt i utlandet

Slik er konkurransen

Hvor unikt og godt er egentlig tilbudet til Telia?

Hvor viktig er roaming-priser for deg? (Avsluttet)
Viktig(69%) 1225
Uviktig(19%) 334
Hverken eller(13%) 225
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Ganske godt, faktisk, om man ser på hva konkurrentene kan tilby:

  • Telenor har Feriesurf EU og USA inkludert i de fleste abonnomenter, hvor du betaler inntil 29 kroner døgnet for inntil 50 MB data i døgnet i Europa, inkludert Norden. Å ringe koster 2,03 kroner minuttet, mens de tar for eksempel 2,49 kroner å ringe til Norden fra Norge.
  • Chess har fri bruk til Norden, men ikke i. De tar for eksempel 0,39 kroner minuttet for å ringe fra Sverige til Norge, og 0,88 kroner megabyten når du er på harrytur.
  • Onecall har også fri bruk til Norden, mens du betaler for eksempel 0,39 kroner minuttet fra Sverige til Norge. Hver megabyte i Sverige koster 0,49 kroner.
LES OGSÅ: Så dyrt kan det bli om du sender «FORTSETT UTLAND»

<strong><b>MYSTISK:</strong> </B>Det vil vise seg om Telenor lar Telia være alene om et slikt tilbud, men Anders Krokan vil ikke fortelle noe om framtidsplanene. Foto: TELENOR
MYSTISK: Det vil vise seg om Telenor lar Telia være alene om et slikt tilbud, men Anders Krokan vil ikke fortelle noe om framtidsplanene. Foto: TELENOR Vis mer


Vil Telenor følge etter?

Telia er ikke alene om å være en operatør med tvillinger i utlandet. For eksempel finner du Telenor i både Norge, Sverige og Danmark, uten at de tilbyr «gratis» roaming, eller kan fortelle Dinside hvorvidt de har planer om dette.

- Vi kommer også denne sommeren til å forbedre vårt tilbud i samsvar med det kundene ønsker. Men vi gleder oss til i god tid før sommerferien å fortelle hva som kommer, forteller informasjonssjef Anders Krokan i Telenor til Dinside.

- Hvorfor må man egentlig betale roamingutgifter om man som Telenor-kunde for eksempel reiser i Sverige, hvor man bruker det svenske Telenor-nettet?

- Telenor har samme pris uansett hvilken operatør som brukes i utlandet. Dette er en stor fordel for kundene, fordi de slipper å bekymre seg over hvilket nett de er koblet på, skriver Krokan i en e-post.

LES OGSÅ: Skru av roaming i utlandet selv om du bruker WiFi

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer