NetCom stopper diskriminering

NetCom har endelig skjønt det. Nå er det slutt på å sjekke klokka, eller hvilket nummer du skal ringe fra mobilen din. Men er de billigst? Vi har oppdatert vår Mobiltelefonkalkulator.

Kort fortalt innebærer NetComs nye prisstruktur at du alltid vil betale samme pris, uansett når og hvor du ringer i Norge.

Prisen blir dermed lik, uansett om du ringer et vanlig telefonnummer, til en annen NetCom-kunde, eller til en av NetComs konkurrenter.

Dette er etter vår mening en klar forbedring. Tidligere har nemlig både NetCom og Telenor "straffet" de av sine kunder som har ringt til konkurrentens nett, med langt høyere ringepriser.

Spørsmålet blir dermed: Når kommer gammelmonopolisten Telenor etter?

Tre ulike abonnementer

NetCom vil nå gi deg tre ulike abonnementer, - smallTALK, TALK og activeTalk.

Hvilket abonnement du bør velge, vil som alltid være avhengig av hvor mye du ringer.

De nye prisene per minutt vil bli:

 • 99 øre med activeTALK,

 • 1,49 med TALK,

 • eller 1,99 med smallTALK abonnement.
De nye abonnementene ble lansert i går, 30. april, og vil på sikt erstatte dagens Fritid, Standard, Storbruker og Helår. Disse abonnementstypene vil du altså ikke kunne tegne fra og med i dag.

Er du allerede NetCom-kunde og har en av de gamle abonnementstypene, får du valget mellom å fortsette med disse ut avtaleperioden, eller å bytte til de nye abonnementene med en gang.

Men er NetCom billigst?

Nei, ikke nødvendigvis, prøv DinSides Mobiltelefonkalkulator, og se hvor mye du vil spare i året på å velge riktig abonnement.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Merk: NetCom vil fortsatt selge kontantkort og Flex. Flex har forøvrig allerede en prisstruktur hvor kundene betaler samme pris, uavhengig av når og hvem de ringer til i Norge.

Blir det billigere å ringe for NetCom-kunder?

Både ja og nei. Det avhenger helt av hvilket abonnement du har i dag - og ikke minst om du ringer ofte til kunder hos Telenor.

Sammenligner vi to av de nye abonnementene til NetCom med to av de gamle ser vi klare forskjeller. Konklusjonen må bli at du vil få langt lavere regning dersom du ringer mye til Telenorabonnenter.

 • Det nye smallTALK VS. NetCom Fritid:
  Fast månedsavgift er 69 på smallTALK, og 50 kroner på Fritid.

  Ringeprisene på smallTALK blir 1,99 uansett når på døgnet, og hvem du ringer til. Har du NetCom Fritidabonnementet må du imidlertid holde tunga rett i munnen. Ringer du til NetCom kunder på dagtid er prisen 1,99, mens den er 0,99 på kveldstid. Skal du derimot ringe til kompiser med Telenorabonnement blir det dyrt. Prisen er hele 4,59 på dagtid, og 2,39 på kveldstid.

 • Den nye activeTALK VS NetCom Storbruker:
  Fast månedsavgift er 199 på activeTALK, mens den er hele 250 på NetCom storbruker.

  Ringeprisene på activeTALK er 0,99 øre per minutt, uansett når på døgnet og hvem du ringer til. Storbrukerkundene betaler derimot 0,76 til fasttelefon og NetComabonnenter, mens prisen går opp en hel krone - til 1,76, dersom du skal ringe til venner og bekjente med et Telenorabonnement.

Det er ingen endring i prisen på tekstmeldinger.