SLUTT: Netcom og Chess sine 2for1-kinotilbud forsvinner. Nøyaktig hvorfor er noe uklart.  Foto: Netcom
SLUTT: Netcom og Chess sine 2for1-kinotilbud forsvinner. Nøyaktig hvorfor er noe uklart. Foto: NetcomVis mer

Netcom og Chess sine 2for1-kinotilbud forsvinner

"Andre fordeler betyr mer", mener mobiloperatøren.

"Vi tenkte å spørre om dokker hadde lyst å bli med oss på kino?"

Du har garantert sett reklamen for Netcoms kinotilbud, hvor en ungdomsgjeng ber en pensjonistgjeng med på kino i Harstad.

Siden 2010 har Netcoms "2for1" og Chess sin "ChessTirsdag 2for1 på kino" gitt abonnentene én gratis kinobillett hver tirsdag, mot at de betalte én selv.

Men nå er det slutt, for både reklamen og ordningen. Netcom la ned tilbudet ved nyttår, og Chess legger ordningen død fra og med 1. februar.

Lønner det seg egentlig å kjøpe mobil med abonnement og bindingstid?

"Gi plass til annet"

"Siden vi introduserte konseptet har mye skjedd i mobilmarkedet, og i dag er det andre fordeler som betyr mer for kundene våre" skriver kommunikasjonsdirektør Øyvind Vederhus i TeliaSonera Norge, som representerer både Netcom og Chess, til DinSide.

TRENGER PLASS: Kommunikasjonsdirektør Øyvind Vederhus mener Netcom og Chess trenger plass til andre ting fremover.  Foto: Netcom
TRENGER PLASS: Kommunikasjonsdirektør Øyvind Vederhus mener Netcom og Chess trenger plass til andre ting fremover. Foto: Netcom Vis mer


Facebook sier Netcom blant annet: "Vi har gjennomført en kundeundersøkelse som viser at BankID på mobil, 4G og Nordenpris er mye viktigere enn 2for1 for de fleste".

"For å gi plass til det som betyr mest, valgte vi å avvikle kinotilbudet" forteller Vederhus, som ikke sier noe mer om hvordan standardfunksjonene 4G og BankID står i veien for 2for1.

Hvilket Netcom Smart-abonnement skal jeg velge?

Artikkelen fortsetter under annonsen

Disney mot 2for1

Vederhus svarer ikke konkret på hvor populært kinotilbudet har vært, kun at det har vært "fruktbart for å styrke lojaliteten hos kundene våre".

Men særlig fruktbart har det ikke virket for alle. Filmen TRON: Legacy stod i fare for å ikke bli vist på Oslo-kinoene i 2010. Grunnen: Disney likte ikke Netcoms 2for1-opplegg. VG Nett skrev at Disney ikke ønsket å delfinansiere gratisbillettene, og det oppstod derfor en krangel mellom Oslo-kinoene og filmgiganten.

– Har kinobransjen hatt noen å si for avviklingen?

Brukte du 2for1?

(Avsluttet)
Ja(50%) 2500
Har ikke Netcom eller Chess(25%) 1216
Nei(18%) 877
Sjeldent(7%) 362
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


"Beslutningen er vår egen, basert på kundeinnsikt" svarer Vederhus.

Misfornøyde kunder

På Twitter og Facebook reagerer nå misfornøyde Netcom-abonnenter. Uten at vi på noen måte skal kalle det for en klagestorm.

"Skuffende at dere har avsluttet 2for1-kino-dealen" skriver @jorabra på Twitter.

"Hrmf. @NetCom har sluttet med #2for1 på kino? :-( Hey @netcom_ks Hva er greia? :(" spør @Bassmads.

"Nei, heller 2for1. Bruker ikke 4G, og BankID er vel en selvfølge. Ja, ja, vurderer å bytte selskap!" forteller en av kundene på Netcoms Facebook-sider.

Selv om det står 4G på mobilen din, betyr ikke det at du surfer med 4G-fart! Operatørene struper