Netcom med nygammelt abonnement

Netcom har av en eller annen grunn lansert en ny type abonnement som ligner på Telenors gamle (nå nedlagte) "Privat 200".

Telenor solgte fra 1995 til 1997 mobiltelefoner med abonnementet "Privat 200", hvor du var tvunget til å betale 200 kroner måneden enten du brukte telefonen eller ei. Nå har Netcom lansert et liknende abonnement, under det litt misvisende navnet "Netcom Flex". Dette tyder på at abonnementet er fleksibelt, men det er det ikke. Du må nemlig betale inn 200 kroner i måneden så lenge du har abonnementet. Alle disse pengene kan du ringe for.

I tillegg må du betale en innmeldingsavgift på 300 kroner. Det er 30 gratis tekstmeldinger i måneden innbakt i abonnementet.

Blir samlet opp

De pengene du ikke ringer for én måned, kan du ringe for neste måned, eller måneden etter. Overskytende tellerskritt må brukes i løpet av ett år.

Har du spart opp 200 kroner på denne måten, kunne man kanskje tro at dette kunne brukes til å dekke en månedsbetaling. Men det går ikke. Du trekkes 200 kroner måneden uansett.

Når du sier opp abonnementet, kan du stadig ringe for det du har til gode i inntil ett år. I denne perioden påløper det ikke 200 kroner måneden.

Telenor sluttet

Telenor har hittil i år slått fullstending knock-out på Netcom i markedet. For første gang på lenge, øker ikke Netcom antallet mobilkunder. Men Telenor øker sterkt, godt hjulpet av kostbare vervekampanjer gjennom elektrokjedene, hvor det selges "billige" mobiltelefoner mot at kundene binder seg til å ringe via Telenor Mobil.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Likevel har man fjernet den abonnementsformen som liknet på en ren avbetaling av telefonen, nemlig Privat 200. Også her betalte man inn 200 kroner måneden, og kunne ringe for hele beløpet. Når du nå kjøper en telefon Telenor har subsidiert, kan du som regel velge mellom alle de ordinøære Telenor-abonnementene.

Flex?

Telenors Privat 200 hadde noen av de aller dyreste tellerskrittene i markedet. Det har ikke Netcom Flex, selv om det er det aller dyreste Netcom-abonnementet for samtaler til andre Netcom-telefoner.

Sammenliknet med Netcom Fritid, som har en månedsavgift på 50 kroner (som du ikke kan ringe for) er samtaleavgiften på kveldstid alltid høyere for Netcom Flex.

Likevel finnes det ringemønstre der Netcom Flex vil være billigst. Dette fremgår av DinSides Mobiltelefonkalkulator. Problemet er at Flex er billigst innenfor et ganske smalt forbruksmønster, og fort kan bli ganske dyr om du ringer mer eller mindre enn dette.

Netcom Flex har nok kommet som en følge av at Netcom avskaffet abonnementet Netcom Kontroll, som skulle sikre deg at du aldri ringte for mer enn 200 kroner måneden. Her får du en liknende effekt, ved at du belastes for 200 kroner måneden, men du får ingen kontroll.