Netcom halverer surfeprisene

Men noen begrensninger finnes fortsatt.

Mobilsurfing har fortsatt til gode å ta av både i Norge og i resten av verden, men det kan se ut som det har skjedd et aldri så lite skifte i bruksmønsteret det siste året, ikke minst takket være den norske lanseringen av Apples iPhone.

Nå har Netcom bestemt seg for å kutte fastprisene for surfing med så mye som 50 prosent, som er en ganske radikal forbedring fra tidligere priser.

Tre nye

De nye abonnementene er delt inn i tre kategorier - Litt bruk, Fritid og Fri bruk - og er som navnene tilsier tilpasset tre ulike bruksmønster.

De ser slik ut:

  • Litt bruk koster 49 kroner per måned, og gir deg 100 megabyte med surfing

  • Fritid betyr så mye surfing du vil på kveldstid (mellom kl. 17 og 08) og i helgene (hele døgnet) for 99 kroner måneden

  • Fri bruk koster 249 kroner per måned, og gir altså fri bruk hele døgnet, hele måneden.

Les også: Alt om mobil og tele fra DinSide

Maksimum

Selv om det altså heter fri bruk, har alle abonnementene visse begrensninger.

Med Litt bruk kan du maksimalt surfe 1GB per måned med maksimal hastighet, mens det for de to andre abonnementene er satt en grense på henholdsvis to og 4GB.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Overstiger du disse grensene strupes hastigheten til 200 kbps, som vil si langt under den teoretiske makshastigheten til for eksempel såkalt super-3G.

De nye surfeprisene gjelder også bedriftsmarkedet, mens prisreduksjonen allerede ser ut til å være bakt inn i de nye iPhone-prisene som ble lansert forrige uke.

Les også: Norge tre ganger så dyrt på mobilsurf

Priskrig?

Det er ingen grunn til å tro at for eksempel Telenor har tenkt å sitte stille og se på at én av deres største konkurrenter kutter prisene så drastisk som Netcom gjør i dag, spesielt ikke nå som de selv er forhandler av iPhone, hvor brukerne som kjent surfer langt mer enn mobilbrukere med andre telefontyper.

Hvis du er klar for priskrig, er det med andre ord bare å sette seg i godstolen mens du heier på den eller de som presser prisene mest.