NetCom får bot

- som svir: 250.000 kroner dagen.

Publisert
Sist oppdatert

Dette fordi selskapet nekter å redusere prisene for tilgang til sitt nett, såkalt terminering.

Nå vanker dagbøter som svir: PT sier i dag at de vil pålegge NetCom en dagmulkt på 250.000 kroner til de retter seg etter det pristaket de har blitt pålagt.

- Selskapet må endre sine samtrafikkavtaler og standardtilbud i tråd med gjeldende regulering, skriver PT på sine nettsider.

Finn billigste abonnement for deg med DinSides Mobilkalkulator.

Godtar ikke vedtak

Grunnen til tvisten er NetComs "avregning av termineringstrafikk", det vil si prising av samtaler til NetComs nett, fra andre operatører. NetCom vil ikke godta de prisene de har blitt pålagt av Post- og teletilsynet - og dette gjør det vanskelig for andre selskaper å sette ned prisene for sine kunders samtaler til NetComs nett.

Tilsynet bestemte i vår at NetCom må senke prisen fra 91 til 70 øre, men det vil selskapet ikke gå med på.

Selskapet har påklaget reguleringen, og anmodet om utsatt iverksettelse. Dette er avslått av Samferdselsdepartementet, og NetComs begjæring om midlertidig forføyning i slutten av september ble heller ikke møtt.

- Det er oppsiktsvekkende at et selskap av NetComs størrelse nekter å følge et offentligrettslig vedtak, sier avdelingsdirektør Torstein Olsen i Post- og teletilsynet til NTB.Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer