Talentspeider og TV-bølle Simon Cowell er lite ettertraktet som sjef, ifølge en amerikansk undersøkelse. Foto: Wikimedia Commons / Wiki edit Jonny
Talentspeider og TV-bølle Simon Cowell er lite ettertraktet som sjef, ifølge en amerikansk undersøkelse. Foto: Wikimedia Commons / Wiki edit JonnyVis mer

Nesten ingen vil ha denne mannen som sjef

Undersøkelse viser hvilke kjedissjefer som er mest og minst ettertraktet.

Bemanningsselskapet Adecco har spurt rundt 1.000 amerikanere om hvilke kjendiser de kunne ønsket å jobbe for. Undersøkelsen er blant annet gjengitt i det amerikanske magasinet Fast Company.

Øverst på listen finner vi TV-dronning Oprah Winfrey. Nær fire av ti av de som svarte på undersøkelsen kunne godt tenke seg å jobbe for verdens mest kjente talkshowvert.

Populære presidenter

USAs president Barack Obama blir også ansett å være en dyktig sjef. Cirka 35 prosent svarer at de kunne tenke seg å ha presidenten som sjef. Hans kone, Michelle, ligger på fjerdeplass på den samme listen.

Heller ikke tidligere president George W. Bush er upopulær. Han får 19 prosent av stemmene og ender opp på en femteplass på listen over drømmesjefer.

Undersøkelse utført av Adecco viser hvilke personer som er amerikanernes drømmesjefer. Oppgitt i prosent. Rundt 1.000 personer deltok i undersøkelsen, og hver av dem kunne stemme på inntil tre personer på en liste med utvalgte navn.
Undersøkelse utført av Adecco viser hvilke personer som er amerikanernes drømmesjefer. Oppgitt i prosent. Rundt 1.000 personer deltok i undersøkelsen, og hver av dem kunne stemme på inntil tre personer på en liste med utvalgte navn. Vis mer


Idol og oljeskandale

I andre enden av skalaen ligger Tony Hayward, med bare 4 prosents oppslutning. Det er kanskje ikke så overraskende at nettopp denne mannen ikke vinner en slik popularitetskonkurranse, med tanke på at han fram til i fjor høst ledet det svært omstridte oljeselskapet BP.

Talentspeider og TV-personlighet Simon Cowell er heller ikke spesielt ettertraktet som sjef. Cowell har blant annet vært dommer i den amerikanske utgaven av Idol, der han er kjent for å ikke legge noe mellom kortene i sine tilbakemeldinger til de håpefulle artistene. Cowell får 8 prosent av stemmene i Adeccos undersøkelse, noe som gjør at han ender på nest siste plass over hvilke kjendiser amerikanerne kunne tenke seg å jobbe for.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Test: Kan du bli sjef?

Hva er en god sjef?

Hva skal egentlig til for å bli ansett som en god sjef? Ifølge en arbeidslivsundersøkelse utført av bemanningsselskapet Proffice i desember 2008, er både norske ledere og ansatte enige om at sjefens viktigste egenskap er å være ærlig.

Undersøkselsen viser også at rettferdighet og evne til å lytte kommer høyt opp på listen over viktige egenskaper.

At sjefen er «kompis» med de ansatte, eller er streng og myndig, er ikke særlig viktig, skal vi tro denne undersøkelsen.

Hvilke egenskaper synes du definerer en god sjef? Del dine meninger med andre lesere i debattfeltet under. Glem heller ikke å stemme i listen under over hvilke av disse norske og utenlandske kjendissjefene du helst ville hatt som sjef.

STEM!

Hvem ville du helst hatt som sjef? (Avsluttet)
Jonas Gahr Støre (utenriksminister)(10%)
Olav Thon (eiendomskonge, forretningsmann)(9%)
Barack Obama (USAs president)(9%)
Bill Gates (Microsoft-gründer)(8%)
Steve Jobs (Apple-gründer)(8%)
Petter Stordalen (hotelleier, investor)(7%)
_Andre(7%)
Arnold Schwarzenegger (actionhelt, politiker)(6%)
Siv Jensen (partileder FrP)(5%)
Celina Midelfart (forretningskvinne)(5%)
Erna Solberg (partileder Høyre)(4%)
Oprah Winfrey (TV-kjendis)(4%)
Mark Zuckerberg (Facebook-gründer)(4%)
Eyvind Hellstrøm (mesterkokk)(4%)
Donald Trump (forretningsmann , entreprenør etc)(3%)
Jens Stoltenberg (statsminister)(3%)
Jan Fredrik Karlsen (manager, talent-dommer)(2%)
George W. Bush II (tidligere president)(2%)
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.