E-post fra Skatteetaten?

Nei, du har ikke fått «skatterefusjon»

Skatteetaten advarer mot nye tilfeller av falske e-poster, som tilsynelatende er fra dem.

FALSK E-POST: Får du en liknende e-post som denne, er det bare å slette den. Du har ikke fått noen reell "skatterefusjon". Foto: Berit B. Njarga
FALSK E-POST: Får du en liknende e-post som denne, er det bare å slette den. Du har ikke fått noen reell "skatterefusjon". Foto: Berit B. Njarga Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skatteetaten skriver på sine nettsider at de nok en gang får meldinger om at det er sendt ut nye falske e-poster med påstand om skatterefusjon.

– Dette er et forsøk på svindel. Slett e-posten.

Slik lyder oppfordringen fra Skatteetaten, som stadig blir brukt i denne typen phishing-forsøk.

Varsling om skatterefusjon

Også Dinside har fått en slik e-post i sin innboks. Her står Skatt vest som avsender, og det står at man kan motta e skatterefusjon på 3.120 kroner ved å klikke på lenken i e-posten.

SLETT: Og ikke trykk på lenken. Denne e-posten fikk Dinside i sin innboks. Skjermdump: Berit B. Njarga
SLETT: Og ikke trykk på lenken. Denne e-posten fikk Dinside i sin innboks. Skjermdump: Berit B. Njarga Vis mer

Skatteetaten understreker at dette er et svindelforsøk, og at all deres elektroniske kommunikasjon med skattytere som omfatter personsensitive opplysninger alltid skjer innlogget via Altinn.

De aldri vil be om kredittkortinformasjon, sikkerhetskoder, regninger, kopi av pass, førerkort eller kontonummer via e-post.

Gitt fra deg info?

Phishing som tilsvarer denne e-posten, har tidligere kostet en nordmann 12.000 kroner – fordi han burde ha skjønt at det var snakk om en falsk e-post. Altså er det beste å reagere raskt, og slette e-posten.

Dersom du har oppgitt kort- og kodeopplysninger som ble etterspurt fra en slik e-post, anbefaler de om å sperre kort og konto så raskt som mulig.

Har du trykket på lenken, men ikke gitt inn kredittkortdetaljer, anbefaler de at du kjører en skanning etter virus på datamaskinen virusscan med oppdatert antivirussystem.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!