<b>UGYLDIG KOMBINASJON:</b> Du får ikke medlemsrabatt på bensinen dersom du betaler med kredittkort.  Foto: Per Ervland
UGYLDIG KOMBINASJON: Du får ikke medlemsrabatt på bensinen dersom du betaler med kredittkort. Foto: Per ErvlandVis mer

Nei, dette går ikke!

Du får ikke betale med kredittkort dersom du vil ha medlemsrabatt.

Som Coop-medlem kan du nyte godt av medlemsrabatter i ulike forretninger som har samarbeidsavtaler med Coop. Blant annet kan du få medlemsrabatt på drivstoff hos Statoil og Esso.

Benytter du Coop-kortet når du fyller, får du 35 øre i rabatt per liter drivstoff hos Esso og 30 øre per liter i rabatt hos Statoil.

Men ikke dersom du vil betale med kredittkort. Da får du ingenting i rabatt.

– Selskapene ønsker ikke å gi rabatt

Dersom du forsøker å benytte ditt Coop medlemskort når du fyller drivstoff, og samtidig vil betale med kredittkort, får du meldingen "kombinasjon ikke gyldig".

Du må da enten betale med et debetkort dersom du har mulighet til det, eller du må avstå fra medlemsrabatten dersom du betale med kredittkort.

– Hvorfor er dette en ugyldig kombinasjon?

– Kostnaden for bensinstasjonen ved å motta betaling fra "fremmede" kredittkort er såpass stor at selskapene ikke ønsker å gi medlemsrabatt når slike kort benyttes, sier Kristin Paus, pressesjef i Coop Norge til DinSide.

Hun forteller at dette kun gjelder bensinstasjonselskapene de samarbeider med, og at det er de - altså Statoil og Esso - som har bestemt at det skal være slik. KappAhl, som er en annen samarbeidspartner, har for eksempel godkjent bruk av kredittkort i kombinasjon med Coop medlemskort.

Det er kostbart for butikkene å akseptere kredittkort

"Dobbel rabatt"

Eirik Hauge i informasjonsavdelingen i Esso Norge AS bekrefter at det er det økonomiske hensynet som ligger til grunn for denne praksisen.

– Bakgrunnen er at betaling med kredittkort innebærer et bruksgebyr som bensinstasjonen må betale til kortselskapet, og som kommer på toppen av det betydelige prisavslaget som gis til Coop medlemmer. Endel kredittkort er også knyttet opp til separate rabattordninger som ved bruk sammen med Coop medlemskort ville resultere i "dobbel" rabatt for samme varekjøp. Økonomisk sett er det ikke rom for slike kostnader eller ekstrarabatter, sier Hauge til DinSide.

Billigst handlekurv får du hos Coop

Slik omgår du problemet

Ifølge Paus i Coop finnes det en måte å omgå dette problemet på, og det er å benytte et Coop MasterCard.

– Er det gjort slik fordi dere vil ha flest mulig kunder på deres eget Coop MasterCard?

– Nei, det er å snu problemstillingen fullstendig på hodet. Dette er en avgjørelse tatt av bensinstasjonskjedene. Kostnaden for bensinstasjonen eller brukerstedet ved å motta betaling med kredittkort er såpass stor at bensinstasjonskjedene ikke ønsker å gi medlemsrabatt når kredittkort benyttes. Vi har i vår avtale med bensinstasjonskjedene forhandlet frem at Coop-medlemmer likevel får medlemsrabatt når de benytter Coop MasterCard, sier Paus til DinSide.