Få hjelp av DinSide til å rydde opp i virvaret av kraftleverandører.
Få hjelp av DinSide til å rydde opp i virvaret av kraftleverandører.Vis mer

Ned med strømprisen

Konkurransen i strømmarkedet begynner å virke. Hjelp til du også ved å bytte til billigste leverandør.

Tall fra Konkurransetilsynet og Statistisk Sentralbyrå tyder på at konkurransen i strømmarkedet faktisk virker. I fjerde kvartal i 1998 var variasjonene i prisene på strøm til husholdningskunder mindre enn de var på samme tid i 1997 i følge Statistisk Sentralbyrå. Det vil si at det var mindre avstand mellom dyreste og billigste strøm enn det som var tilfellet ett år tidligere. Konkurransetilsynet melder også om en prisreduksjon på nesten åtte prosent på gjennomsnittlig kraftpris til forbrukere det siste året.

Det vil si at du nå betaler 2,4 øre mindre i snitt enn hva du betalte i fjor for en kilowattime kraft. Med et årsforbruk på 25.000 kW/t utgjør dette hele 600 kroner.

Ikke sovne nå

Men selv om prisene er reduserte betyr ikke det at du bør la strømleverandørene få ro. Det er helt sikkert økt mobilitet blant kundene som gjør strømregningen din lavere i år enn i fjor. Det er også helt sikkert at du ikke får lavere pris dersom du ikke gjør noe aktivt selv. Mellom dyreste og billigste leverandør i DinSides strømprisliste varierer prisen på flytende kraft med nesten 10 øre (tirsdag ettermiddag). Med samme forbruk som over sparer du mer enn 2.000 kroner i året ved å flytte fra dyreste til billigste leverandør.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bor du i Oslo og ennå ikke har byttet leverandør, sparer du mer enn 1.800 kroner i året om du har tilsvarende forbruk. Etter en prisheving mandag er nemlig Oslo Energi ikke bare en av de største, men også en av de aller dyreste kraftleverandørene i landet.

Konkurransetilsynet anbefaler bytte

Forskjellene i kraftpris er akkurat nå så store at Konkurransetilsynet faktisk går ut i en pressemelding og anbefaler forbrukerne å bytte leverandør. Jo flere kunder som bytter fra dyre til billige kraftleverandører, jo større vil presset på leverandørene om å holde lave priser bli. Det viser seg av den siste ukens bytterush til den billigste leverandøren, Hurum Kraft, at noen faktisk forstår å benytte seg av sine rettigheter som forbruker.

Ved å bruke DinSides strømkalkulator kan du selv regne ut hva du kan spare på å bytte strøm nå. Her kan du også lett iverksette et bytte ved å velge "bytt leverandør"- og "skriv ut"- knappene på kalkulatoren. Da fyller du inn dine data i et ferdig formular som du skriver ut og sender kraftleverandøren.

Beklager – dette elementet er ikke lenger tilgjengelig.