Ned i vekt med slanketyggis

Nå utvikler britiske forskere en tyggegummi som kan gjøre deg slankere:

Tyggegummi kan bli fremtidens medisin. Det mener i alle fall forskerne som utvikler alt fra nikotin-tyggis og viagra-tyggis til prevensjons-tyggis.

Nå mener forskere ved The Imperial College i London at de også er på sporet av en tyggis mot fedme. Hemmeligheten ligger i å tilsette et hormon som forteller kroppen at magen er full og at du er god og mett.

En av tre blir fete
Forskerne som har fått økonomisk støtte på over 25 millioner kroner til arbeidet, mener at tyggegummien kan bli en effektiv behandling av fedme. I den vestlige verden har nå én av fem mennesker fedme, og tallet kan stige til én av tre allerede innen år 2010.

Fedme innebærer en kroppsmasseindeks (BMI) på over 30, som tilsvarer over 100 kilo for en mann som er 1.80 høy, eller 87 kilo for en kvinne på 1.70.

Hva er din BMI? Test deg selv her:

- Fete liker å tygge
Hormonet som kalles pankreatiske polypeptider produseres naturlig i kroppen. Men undersøkelser viser at overvektige og fete mennesker ofte har lavere produksjon av hormonet. Dette fører til en ond sirkel hvor lysten på mat øker sammen med vekten.
Hormonet kan muligens også settes med en sprøyte, men forskerne synes ideen om en slanke-tyggegummi er aller best. Og årsaken er enkel:

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Vi står nå ovenfor et problem som vi ikke vet hvordan vi skal løse. Men vi vet jo at overvektige folk liker å tygge, sier forskningsleder Steve Bloom til BBC News.