Ned i vekt med slankekaffe

Ønsker du å bli kvitt søtsuget og behovet for å småspise? Da kan slankekaffe være løsningen.

Publisert
Sist oppdatert

Tror du det er mulig å bli kvitt noen av de overflødige kiloene ved å drikke kaffe? Svaret er ja! For nå hevder ekspertene at du kan gå ned i vekt ved å drikke slankekaffe.

Slankekaffe inneholder blant annet stoffet klorogensyre - noe som hindrer at karbohydrater omdannes til fett. Dette stoffet stabiliserer søtsuget og kan dermed bidra til vektreduksjon.

- Klorogensyre har helt klart en effekt når det gjelder opptaket av sukker i tarmen. Kroppsvekten kan reduseres med en kilo i måneden, sier norske Erling Thom, farmakolog og biokjemiker til Aftonbladet.

Den svenske næringseksperten Fredrik Paulún bekrefter også at klorogensyre har en positiv effekt på opptak av blodsukker i tarmen.

- Materialet ser ut til å senke GI-nivået i kroppen, sier han.

Øker forbrenningen
Ekspertene hevder også at koffeinet i kaffen øker fettforbrenningen i kroppen.

- Det er påvist at kaffe virker positivt på fordøyelses- og sentralnervesystemet. Kaffe setter fart på forbrenningen, og de som drikker mye kaffe har mindre risiko for å utvikle diabetes. Men vi kan ikke forklare sammenhengen. Noe vi alle kan merke er at kaffe virker positivt på konsentrasjons- og ytelsesevnen, sier Ida Byrkjeland, informasjonssjef i Norsk Kaffeinformasjon til Mozon.

All kaffe inneholder klorogensyre, så hvis du vil ned noen kilo, eller øke konsentrasjonsevnen din, behøver du ikke å sverge til slankekaffe.

- Vi synes at du bør drikke den kaffen du liker best, anbefaler Byrkjeland.

Mange som kjøper
Helsekostkjeden Life opplever at flere prøver å drikke seg vekk noen kilo.

- Det er veldig mange som kjøper slankekaffe. Men det går også mye av for eksempel epleeddik og kapsler, sier butikksjef ved Oslo City-filialen, Christina Hinnaland til Mozon.

Hun sier at kaffen, som fåes kjøpt i helsekostbutikker, også finnes i kapselform - for personer som ikke like kaffe. Hinnaland anbefaler alle som kjøper slankeprodukter til å sørge for andre livstilsendringer i tillegg.

- Jeg sier alltid at de må kombinere det med trening og et sunt kosthold. For det er her fokuset må være. Pillen eller kaffen brukes bare som drahjelp og kan dempe søtsuget, sier hun og legger til at det er ingen pille eller kaffe som gjør at du kan legge deg på sofaen og ete potetgull, og likevel gå ned i vekt.

Når det gjelder gravide er direkte slanking ikke anbefalt. I følge Lommelegen bør gravide følge de generelle anbefalingene når det gjelder inntak av koffein, som er maks 1-2 kopper kaffe per dag, eller 3-4 kopper te, eller 1 liter cola, energidrikk eller annen koffeinholdig drikke.

 

Mozon.no, 06.02.2006

 

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer