Ned i vekt med McDonald's

Mange fikk kanskje med seg dokumentaren "Super Size Me". Det fikk Merab Morgan også. Men hun ble rasende og ville bevise det motsatte.

Etter 80 dager på en streng McDonalds diett gikk Merab Morgan (35) hele 17 kilo ned i vekt. Og det var flere årsaker til at hun ville prøve den noe spesielle dietten.

For det første elsker hun maten, og for det andre følte hun at dokumentaren "Super Size Me" fornærmet overvektige mennesker ved å påstå at de ikke kunne si nei til en ekstra porsjon dersom de ble spurt.

Merab Morgans slankediett er ikke blant de vanligste melder nyhetsbyrået Raleigh News & Observer. Morgan hadde tidligere forsøkt å gå ned i vekt med flere forskjellige metoder. Hun hadde blant annet prøvd den anerkjente Atkins-dietten, men det var først når hun så dokumentaren "Super Size Me" at hun visste hvilken hun ville satse på.

I "Super Size Me" testet journalisten Morgan Spurlock hvordan det var å leve på MCDonald`s mat i en hel måned.

Resultatet ble at han la på seg 13 kilo, kolesterol-nivået gikk i taket, leveren lignet en alkoholikers fettlever (stadiet før skrumplever) i tillegg til problemer med hodepine, depresjon og sviktende sexlyst.

Shrink-a size me
Merab Morgan derimot, som selv veide 114 kilo, kunne skryte av å ha gått ned 17 kilo på 90 dager. Hun pugget kaloriinnholdet i alle menyene og sørget for å ikke overgå 1400 kalorier per dag.

- Det er en slags fattigmannsdiett, sier Merab Morgan til Raleigh News & Observer.

Hvor lenge hun kan holde på slik uten å få i seg nok vitaminer, mineraler og fiber er uvisst. Uansett ansees en så ensidig diett som særdeles uheldig for kroppen.

Les også artikkelen om Super Size Me:

Gikk opp 13 kilo etter én måned på McDonald's

 

Mozon.no, 14.07.2005