Naturlig brun fra innsiden

Er du ute etter en dyp og jevn brunfarge sommer? Da kan betakaroten være løsningen for deg.

For betakaroten er det som skal til for å gi deg en fin brunfarge som varer lengre. Den beskytter også mot tidlig aldring, gjør deg bedre rustet til å møte solen og beskytter immunforsvaret.

Og som om ikke det var nok optimaliserer betakaroten i tillegg bruningsprosessen ved å stimulere dannelsen av pigment i huden.

Betakaroten kommer fra naturlige kilder og er et av de meste virksomme karotenoidene, som er fargestoff som finnes i både grønn, gule, oransje og røde plantedeler.

Stoffet er en kraftig antioksidant som beskytter cellene, og er dermed viktig for å styrke immunforsvaret. Disse antioksidantene kan også redusere risikoen for flere alvorlige sykdommer.

I disse solfylte dager kan det også være verdt å få med seg at betakaroten har en svært gunstig effekt på huden din.

Godt for huden
Når solens stråler treffer jorden dannes det skadelige frie radikaler. Betakaroten bidrar til å nøytralisere frie radikaler, forebygger tidlig aldring av huden, samt gir huden en gyllen farge som både ser bra ut og beskytter deg mot å bli brent av sommersolen.

Er du ute etter flere tips for å beholde brunfargen i sommer? Her er ti tips!

Vær imidlertid oppmerksom på at du ikke skal erstatte solkremen med betakaroten.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Matvarer som er rik på betakaroten er blant annet mango, gulrøtter, spinat, og aprikoser.

Betakaroten omdannes i lever og tarm til vitamin A. Stoffet er fettoppløselig og lagres blant annet i hudceller, der det har betydning for pigmentdannelsen.

 

Mozon, 12.7.2006