Når penis er for liten

Penisstørrelsen opptar mange menn, og får flere av dem til å fortvile. Noen synes den er for kort, andre at den er for lang eller for tynn.

Når penis er for liten

Penisstørrelsen opptar mange menn, og får flere av dem til å fortvile. Noen synes den er for kort, andre at den er for lang eller for tynn. Fortvilelsen oppstår når en føler sin egen penis som feil eller utilstrekkelig i form eller størrelse.

Av lege og sexolog Esben Esther Pirelli Benestad

Det er en alminnelig erfaring blant fagfolk at misnøye med størrelsen, er det aller hyppigste penisproblem hos menn. Vanligvis er problemet at penis oppleves for kort, men det kan også være vanskelig for noen at den er for tynn, og for andre faktisk også at den er for lang.

Når det gjelder skjev penis, krummerik eller peyronis sykdom, kan du søke på dette i Din Digitale Doktor, se venstre spalte på

Penis for kort og tynn

For dem som har problemer med penis form og størrelse, er det som hele oppmerksomheten deres store deler av døgnet er rettet mot dette ene og utilfredstillende punktet på kroppen. Mange er faktisk så plaget at setninger som at det ikke er størrelsen de kommer an på, nærmest blir til en sårende fornærmelse.

Buler i buksene

Sommeren blir en plage for ham som føler sin penis for liten. Mens andre har svære buler i badebuksene, er det knapt noe som synes i hans. Det er ille å gå i dusjen sammen med andre. I det hele tatt føles det ille å bli sett uten rikelig med klær på kroppen.
Tynne peniser skaper samme problem. Peniser med feil form eller størrelse er ikke til å vise fram verken i stående eller slapp tilstand.
Dette stjeler livsglede og energi fra mange. Noen holder seg borte fra seksuelle møter rett og slett fordi de tror og frykter at de vil bli ledd av. Det er nok svært sjelden at noen virkelig opplever å bli gjort narr av for sin penis skyld, smerten ligger i forestillingen om at nettopp dette kunne skje.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Middelpenis

Norsk middelstørrelse av stående penis målt på oversiden, fra helt inne ved roten til ytterst på tuppen er fra 13 til 17 centimeter. Penislengder under 9 centimeter kalles mikropenis. Størrelser på ned til seks centimeter stående har likevel vist seg store nok til tilfredsstillende samleie med en kvinne. Dette skyldes i stor grad at følsomheten i de kvinnelige kjønnsorganene er størst ved skjedeinngangen, fremover mot klitoris og i ytre, fremre del av skjeden. Hit kan nesten alle peniser nå, og for peniseieren er det slik at de små peniser er like følsomme som større!
Tykkelsen er også betydningsfull. Gjennomsnittet her er 12-13 centimeter. Ved samleie er det friksjonen mellom penis og skjedevegg som skaper nytelsen for begge parter. Dess tykkere penis, dess mer friksjon, om da ikke hun kan stramme skjedemusklene, gjøre skjeden trangere, og slik øke friksjonen.

Problematisk i homoforhold

I homoseksuelle forhold kan penisstørrelsen noen ganger bli problematisk fordi en kan føle at ens penis er mindreverdig i forhold til partnerens. Selv om dette skjer menn i mellom, er det slett ikke alltid at det snakkes om.
Skulle du møte eller ha møtt noen som ikke vil ha deg fordi din penis ikke er slik som hun/han mener den skal være, ja, da tror jeg du ville ha det bedre med en annen partner - en som legger vekt på andre deler av deg enn kjønnsorganets størrelse.

28.08.2001, mozon.no