Når mobilen klikker

Det er kjempeirriterende når mobilen slutter å virke. Her er problemene som gir deg søvnløse netter, og servicebransjen overtid.

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Vår trofaste følgesvenn lider dessverre ofte av barnesykdommer og rene feil, som gir mobilreparatørene lange arbeidsdager.

Hva er det som ryker på dagens mobiltelefoner, og er det enkelte merker du bør holde deg unna? Hjelper det egentlig å ha mobilforsikring? Svarene finner du lenger ned i denne artikkelen, og ved å trykke på lenkene øverst til høyre.

Standardfeilene

Nokia 7110
Nokia 7110 Vis mer

- Alle de ulike merkene og modellene har sine standardproblemer, sier Torgersen, daglig leder ved Mobiltelefonservice i Oslo.

Vår erfaring er at feilprosenten på de ulike merkene stort sett er lik, at vi har flest Nokia-telefoner på service skyldes at cirka 80 prosent av de solgte telefonene er Nokia-modeller.

- Husk også at mobiltelefoner er håndholdt elektronisk utstyr, og at de vanlige modellene ikke er laget for å tåle harde slag/støt eller vann.

Har du en utsatt jobb, bør du derfor kjøpe spesialmodellene som er såkalt "støt og vannsikre". De billigste modellene av denne typen, koster cirka 2500 kroner uten abonnement.

Hvilke problemer sliter de ulike produsentene med?

Generelt kan det sies at:

  • Nokia ofte sliter med kontaktproblemer i displayet. Resultatet er at displayet blir helt eller delvis uleselig.

    I tillegg er det enkelte telefoner som sliter med å gi tilstrekkelig dekning.

  • Siemens' modeller sliter også med dårlig dekning og har gjerne også dårlig batterikapasitet. Trykk HER: hvis du vil se hvordan du får batteriet til å vare lenger!
  • Artikkelen fortsetter under annonsen

  • Ericssons modeller får også klager på dårlig batterikapasitet. Dette gjelder spesielt modellen T 28, som også har hatt problemer med klaffen og dårlig kontakt i mikrofonen.

Barnesykdommer

Rettes ofte opp uten kostnad for kundene, spør derfor alltid reparatøren om problemet på din mobil er en gjenganger på telefoner av samme modell.

Trykker du på på lenkene øverst til høyre i artikkelen, kan du lese mer om hvilke telefoner du bør unngå , og hvorfor du ikke trenger mobilforsikring.

Har du hatt problemer med din mobil? Del dine erfaringer med oss i diskusjonsgruppen nedenfor.