Når man ikke kan få orgasme

Man kan godt ha utbytte av seksualiteten, selv om en ikke har orgasme. Mange unge kvinner får ikke orgasme før det har hatt sex i flere år, men de har likevel stor glede av sitt seksualliv.

Når man ikke får orgasme
Anorgasme betyr ikke- orgasme . - Man kan godt ha utbytte av seksualiteten, selv om en ikke har orgasme. Mange unge kvinner får ikke orgasme før det har hatt sex i flere år, men de har likevel stor glede av sitt seksualliv.

Av psykolog og sexolog Elsa Almås

Det er mest vanlig at kvinner ikke oppnår orgasme når de onanerer eller har samleie . I en spørreundersøkelse vi laget i 1987 oppgav 5% av kvinnene og 2% av mennene at de aldri hadde orgasme ved samleie. Dette synes å være noenlunde stabilt, men med en liten forbedring for kvinnenes del over tid: På en tilsvarende undersøkelse i 1997 svarte 4% av kvinnene og fremdeles 2% av mennene at de aldri fikk orgasme, mens 28% av kvinnene og 11% av mennene svarer at de sjelden eller av og til får orgasme. 17% av kvinnene i den samme undersøkelsen sier at de ofte eller av og til later som de har orgasme.

Noen har lettere for å få orgasme ved onani, andre har lettere for å få orgasme ved samleie. Kroppen har flere veier til orgasme: via klitoris, via g-punktet inne i vagina, via andre soner lenger inn i vagina. Man kan også få orgasme ved å stimulere mellomkjøttet (foran endetarmsåpningen), f-punktet (frenulum) hos menn, mens noen kan få orgasme ved å bli strøket på ryggen, eller rett og slett ved bare å fantasere!

Kroppene er forskjellige, og det er vanskelig å forklare hvorfor noen få orgasme veldig lett, mens den for andre lar vente på seg. Jakten på orgasme en en spennende jakt, og de aller, aller fleste kan regne med at de har den muligheten i seg. Orgasmer lar seg imidlertid ikke true fram. De kommer av seg selv når kroppen gis anledning til det, og den anledningen gror fram etter hvert som en tillater seg å nyte alle de andre glede ved seksualiteten.

Dessverre er det noen mennesker som ikke gir seg selv anledning til å nyte alt det andre, fordi de ikke når orgasmens høyder. Det er leit og lite hensiktsmessig. En del av seksualitetens hensikt er opplevelsen av nærhet, kjærlighet, bekreftelse, kroppslig nytelse og avslapping. Alt dette er tilgjengelig også for den som er anorgastisk. Jeg mener: Ingen sulten person ville vel la være å spise forrettene, bare fordi en av hovedrettene av en eller annen grunn ikke var tilgjengelig?

I den anorgastiskes jakt på orgasmen, kan det beste bli det godes fiende. Det trenger ikke bli slik for deg, nyt seksualiteten så godt du kan, orgasmen kan komme når du minst venter det!

Mozon.no