Når kommer skattepengene?

Har du penger til gode på skatten - eller har du nedtelling i frykt for baksmellen? Her får du vite når pengene kommer, eller om feriepengene ryker.

Beklager – dette elementet er ikke lenger tilgjengelig.

Ifølge Skatteetatens nettsider legges skatteoppgjøret ut fredag den 22. juni.

For deg med forenklet selvangivelse

Dersom du har forenklet selvangivelse, og har penger til gode, vil de bli overført direkte til din bankkonto, eller bli sendt til deg på utbetalingskort noen dager etter dette.

Nøyaktig hvor raskt pengene er deg i hende, vil variere fra kommune til kommune. De minste kommunene er normalt raskest, men ifølge likningskontorene i Bergen og Oslo, skal også de klare å levere pengene innen månedsskiftet juni/juli.

Det betyr at du vil få pengene dine før fellesferien.

Husk at du får renter på det beløpet du har betalt for mye i skatt. Rentesatsen er 4 prosent på hele beløpet, forutsatt at du betalte dette før 31. desember 2000. Betalte du imidlertid ikke inn før 30. april, synker rentesatsen til stusselige 0,5 prosent av beløpet.

De andre

Næringsdrivende, resten av lønnstakerne og pensjonistene må imidlertid vente helt til 10. oktober før skatteoppgjøret kommer. Rentesatsen er da 5 prosent.

Baksmell

For de med forenklet selvangivelse som sitter og venter på den sure baksmellen, kommer det et rentetillegg på 4,5 prosent. Dermed blir altså baksmellen ekstra sur, og feriepengene kan dessverre forsvinne til noe helt annet enn du hadde planlagt.

Et lite lyspunkt gjelder imidlertid deg som skylder lite penger. Restskatt under 100 kroner blir nemlig ikke krevd inn.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Når må du betale restskatten?
Restskatten skal i utgangspunktet betales senest 20. august, men er beløpet på 1000 kroner eller høyere blir innbetalingen delt i to like terminer.

Den første terminen er da 20. august, mens den andre er 24. september.

Er du blakk og trenger utsettelse? Trykk her for å lese om vilkårene, og hva du da må tenke på

For deg som ikke har forenklet selvangivelse, og får skatteoppgjøret i oktober, må restskatten betales innen 31. oktober. Er restskatten minst 1000 kroner skal den betales i to like terminer, nemlig 31. oktober og 4. desember.