Når kommer skattepengene dine?

Eller enda verre: Når må du betale den sure baksmellen? Her finner du ut om det blir en ekstra fest, eller smalhans fram til jul. Har du allerede fått oppgjøret får du også vite datoen for når du kan snoke i naboens økonomi...

Når kommer skattepengene dine?

  1. Her er oversikten

Nå er snart det endelige skatteoppgjøret for vanlige arbeidstagere i boks.

For å se når de offisielle skattelistene blir lagt ut, og når pengene etter planen vil være deg i hende må du trykke her, eller på lenken til høyre.

Dessverre er det ikke alle av oss som får penger igjen, og her er det ingen tvil: Det er lite som er så surt som å få baksmell på skatten:-(

Baksmell?

Bilde: Anne Angelshaug.
Bilde: Anne Angelshaug. Vis mer

Mange som får restskatt må belage seg på å stramme inn livreima i tiden framover. Skattefuten viser nemlig ingen nåde, til tross for at innbetalingen blir delt i to deler hvis det utestående beløpet er på over 1000 kroner.

Det første avdraget må normalt betales 3 uker etter at ligningen er lagt ut (se oversikten), mens den andre må betales måneden etter.

Får du en restskatt på 20.000 kroner vil du altså få kun to innbetalingsblanketter. Det sier seg selv at det vil svi for de aller fleste av oss.

Det store spørsmålet blir derfor om det er mulig å søke om å få dele opp betalingen i flere avdrag.

Og ja, det er mulig, men dessverre vil det bli en dyr fornøyelse. Hvorfor det vil koste skjorta, og hvor du i så fall må sende søknaden, får du vite i denne artikkelen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hva tjener naboen?

Det er ikke mye som gjør oss like nysgjerrige som hvor godt naboen gjør det. Hvor mye tjener egentlig sleipingen i nabohuset som stadig imponerer med ny bil?

Skattelistene er også gull verdt for alle som har lyst til å finne ut hva eksdama eller ekstypen tjener. Ingenting er så deilig som ekte skadefryd, og tjener eksen mindre enn deg kan helgen være reddet...

Vil du snoke i andres privatliv kan du altså stikke innom ditt likningskontor og se på de offentlige listene, datoene finner du som før nevnt ved å trykke på lenken øverst til høyre i artikkelen.

Det store spørsmålet er imidlertid hva disse tallene sier deg, dette kan du lese mer om her.