Når kommer mensen tilbake?

"Jeg er 25 år og har nettopp sluttet på p-piller. Jeg burde fått mensen for over en uke siden, men den er ikke kommet. Er det normalt?" Doktor Gro Nylander svarer.

Publisert
Sist oppdatert

Når kommer mensen?

Kjære Gro
Hei! Jeg er 25 år og har nettopp sluttet på p-piller. Jeg har brukt p-piller i ca 10 år, og nå som jeg har sluttet har jeg enda ikke fått mensen. Min siste pilledag var 22 august med påfølgende mens fra 25-30 august. I følge syklusen burde jeg fått mensen for over en
uke siden, men den er ikke kommet enda. (Jeg har også tatt graviditets test som var negativ). Jeg hadde ikke regelmessig mens da jeg begynte på p-piller i en alder av 15. Er det normalt at mensen vil være uregelmessig den første tiden etter at jeg har sluttet på p-piller? I følge venninner av meg så har de fått regelmessig mens med en gang de sluttet på pillen. Jeg tenker jo litt på eggløsning, for vi tenker nå på å få barn.
Hilsen Kristin

Kjære Kristin
Det kan ta noe tid for menstuasjonen kommer tilbake når man slutter med p-piller. De blødningene du har hatt mens du brukte pillen er jo ikke ekte menstruasjoner. Først må eggløsningen komme i gang igjen, hos deg etter å ha vært undertrykt i hele 10 år! Gledelig nok viser det seg at et år etter p-pille-stopp er fruktbarheten i den gruppen like høy som hos kvinner som aldri har stått på p-piller.
Siden du ikke hadde regelmessige menstruasjoner den gang du startet med pillen 15 år gammel, vet du jo ikke sikkert om du er av de som har normal eggløsning. Noen kvinner har ikke det. Men det mest sannsynlige er at du i løpet av få måneder har regelmessige menstruasjoner som tegn på eggløsning, så du får gi tål. Lykke til!
Vennlig hilsen GN

Mozon.no

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer