- Når kanskje ikke barnehagemålet

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) sier regjeringen kanskje ikke når målet om full barnehagedekning neste år.

Arkivfoto: Per Ervland
Arkivfoto: Per Ervland Vis mer

- Når kanskje ikke barnehagemålet

  1. Halvorsen går ikke likevel


Stoltenberg om valgløfter og semantikk

- Det kan gå galt i noen storbyer der det fortsatt er lange køer. Der når vi kanskje ikke målet fullt ut. Men vi jobber veldig godt sammen med storbyene for å nå målet der også. Enten når vi målet fullt ut, eller så kommer vi veldig nær, sier Stoltenberg til NTB.

Stoltenberg avviser at regjeringen å så fall vil bryte valgløftene om full barnehagedekning i 2007.

- Vi holder løftet som jeg var opptatt av å gi, nemlig at vi skal gjøre alt vi kan for å nå full dekning. Det gjør vi. Vi bygger flere barnehager enn noen gang, og jeg satser alt på at vi er der i 2007. Hvis vi mot formodning ikke skulle være der, så er det etter alt og dømme veldig få plasser vi mangler, og da får vi skaffe dem etterpå, sier Stoltenberg.

Kristin Halvorsen går ikke

5 prosent uten plass


Statsministeren sier at nye anslag viser at 12.000 barn vil stå i barnehagekø ved utgangen av 2006. Ifølge regjeringens beregning, vil dermed 95 prosent av dem som ønsker det, ha plass ved nyttår.

Stoltenberg mener full dekning kan nås gjennom en «nasjonal dugnad», hvor kommunene viser «kreativitet og fleksibilitet»

- Vi skal gjøre alt vi kan for få full barnehagedekning, og målet er innen rekkevidde. Hvis vi greier å bygge like mange barnehageplasser som i de beste årene på 70- og 90-tallet, er vi der vi skal være.

Ingen garanti

- Men det er ingen garanti du kommer med?

- Vi garanterer at vi skal gjør alt vi kan. Vi bevilger mer enn noen gang før, og setter rekord i barnehageutbygging.

- Hvilke konsekvenser får det om dere ikke når målet?

- Det får den konsekvensen at vi ikke når et viktig mål innen den tidsfristen vi har satt oss. Men vi kan allerede i dag si at denne regjeringen bygger rekordmange barnehager, og vi satser på å nå målet, sier han til NTB.