Når du har driti på draget

Før eller senere vil de fleste av oss ha skyld i en romantisk fadese. Slik rydder du opp i rotet.

Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: Colourbox.com
Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: Colourbox.com Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Du ringte ikke daten tilbake. Du var rett og slett for vill og ivrig. Eller du ble intim alt for fort. Nå angrer du, og det eneste du tenker på nå er Chers ”If I could turn back time”.

Slik oppførsel får vel en bjelle til ringe hos de fleste. Føler du et snev av dårlig samvittighet, og skuffelse over deg selv, lider du at det man kaller en moralsk date-hangover, skriver nettmagasinet Happenmagazine.

For bakrus forårsakes ikke bare av for mange glass vodka, gin eller vin, men også tanker som ”Jeg føler jeg er en bra kar, men gjør ikke alltid de rette tingene” eller ”jeg blir veldig fort gira, men så mister jeg interessen”. Men det er faktisk mulig å redde både deg selv, og til og et forhold, hvis du følger denne planen.

Ti bud for en perfekt date

Du ringte ikke daten din tilbake
Var daten kjedelig? Var det hyggelig, men det var ikke riktig person for deg? Da er det ofte like greit å ta den enkeleste utveien og ikke ringe tilbake, men dette vil uten tvil gi deg skikkelig bakrus.

Bli kvitt bakrusen: Du må faktisk ta deg av dette før eller siden. Tenk om du plutselig skulle møte daten på gaten eller at vedkommende plutselig blir kjent med noen av vennene eller kollegene dine? Da er det bedre å handle før enn siden.

- Nå ringer jeg alltid daten tilbake. Hvis han maser om en ny date, skuffer jeg ham og gjør det klart at jeg likte ham, men synes ikke at kjemien var der. Noen ganger forteller jeg en hvit løgn og sier jeg er veldig opptatt på jobben og har ikke tid til å date akkurat nå, forteller en dater til Happenmagazine.

Når daten din taler i tunger

Du bare forsvinner
Har du noen gang tatt forsvinnings-trikset og bare forduftet ut i det blå, i stedet for å fortelle daten din at du ikke er keen lenger? Mange synes det er vanskelig å gjøre det slutt, og jo flere dater dere har vært på, jo vanskeligere blir det. Men hvor skyldig føler du deg ikke ved å ta denne enkle utveien, eller bare sende en upersonlig mail?

Bli kvitt bakrusen: Det er rett og slett bare å innse det: Den eneste måten du kan få en hvit dag igjen på, er å møte daten personlig. Gjør du slutt på et forhold gjennom et brev, en telefonsamtale eller en PC, viser du ikke bare at du ikke ønsker å date mer, men også at du overhode ikke bryr deg om den andre eller respekterer daten nok til å møte ham/henne personlig.

Slik dumper du kjæresten din

Du var for vill, og nå angrer du
Du drakk tre gin og tonic på tom mage før daten. Ikke så lurt kanskje, for det endte med at du ble ordentlig bråkjekk, vill og gal. Daten din var kanskje veldig bra, men du føler du virkelig har ødelagt alt sammen.

Bli kvitt bakrusen: Ring dagen etter og be om unnskylding. Og pass på alkoholinntaket på neste date, slik at du viser at du ikke har for vane å drikke og oppføre deg på denne måten.

Slik flørter du med stil

Du ble intim for fort, og angrer
Du starter kanskje daten med å fortelle at du ønsker å gå frem sakte, men plutselig mister du besinnelsen og den pripne innstillingen du hadde i utgangspunktet, har falt i fisk.

Bli kvitt bakrusen: Det går ikke an å skru klokken tilbake, men trikset er å tilgi deg selv og dele dine bekymringer med daten din.

- Jeg følte meg fryktelig dagen etter. Men da jeg så ham noen dager senere, var han helt kul og minnet meg om at det var hans valg også. Vi renset luften og møtes fremdeles, sier en dater på Happenmagazine.

Neste gang du skal på date, bør reglene i hodet ditt være helt klare, da er det mindre risiko for at du mister kontrollen. Er du virkelig bekymret, bør du heller møte daten din på et offentlig sted, og ikke avslutte daten hjemme hos en av dere.

Les også: Disse hopper først til sengs

Du antydet at du ville ha et forhold, men egentlig vil du bare leke
På første date oppfører du deg kanskje som om du er ute etter et alvorlig forhold, men når det bli seriøst vrir du deg unna. Det er ikke lett for daten din å tolke disse signalene, og det er takket være deg!

Bli kvitt bakrusen: Her er det bare å være åpen og ærlig fra første sekund, for hvis ikke vil daten din raskt klare å snuse opp at noe er galt, og legger kanskje skylden på seg selv.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!