Når det lukter sex..

Duften av mann får hjernen til kvinner til å vokse. Og resultatet? Økt lyst!

Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: Colourbox.com
Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: Colourbox.comVis mer

Det viser i alle fall forsøkt på mus. En dominant hannmus har ikke bare evnen til å opphisse en hunnmus, han har også evnen til å få hjernen hennes til å vokse, melder New Scientist.

Les også: Vil ha sex med svette menn

Bare et lite pust av lukten hans er nok til å få hjernen hennes til å pøse på med flere nerveceller. Denne økningen får henne til å få enda mer lyst på ham, ifølge ny forskning.

Skitne liggeunderlag
Det er Samuel Weiss ved University of Calgary i Canada og hans kolleger, som har gjort forsøk på 8-10 uker gamle hunnmus. De eksponerte hunnmusene for skitne liggeunderlag med sterk lukt fra hannmus.

To uker senere hadde hjernen deres fått betraktelig flere nye nerveceller i to områder i hjernen, sammenliknet med musene som ble eksponert for vanlige duftstoffer.

Vi snuser opp passende partnere

Og ikke bare det, når hunnmusen kunne velge mellom den dominerende musen eller den underordnete, valgte hun alltid den dominerende. Mus som ikke hadde produsert flere nerveceller, gjorde ikke det.

Test selv!
De to områdene i hjernen som fikk økt produksjon av nerveceller, er luktelappen - et område i hjernen som er knyttet til å behandle lukt - og hippocampus som har sammenheng med hukommelse.

Disse to områdene er kjent for å være de viktigste punktene for nydannelse av hjerneceller, hos både mennesker og dyrearter. Men de har ikke tidligere vært koplet til den samme stimulusen.

Så jenter, nå er det bare å velte deg rundt i sengetøyet til din kjære, og se om resultatene virkelig kan overføres til oss mennesker!

7 grunner til at dere passer sammen

Mannelukt

Hva bør mannen din helst skal lukte? (Avsluttet)
Han må selvfølgelig lukte after-shave!(46%) 315
Jeg liker litt sånn skikkelig mannelukt, gjerne med litt svette.(41%) 277
Jeg er ikke glad i lukter.(13%) 89
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.