Foto: Justin Horrocks
Foto: Justin HorrocksVis mer

Når blir du millionær?

Finn ut med DinSides nye kalkulator.

Du trenger ikke vinne i Lotto for å bli millionær. Er du flink til å spare, har du dessuten større sjanse for å få seks nuller før komma på kontoen enn om du spiller Lotto hver lørdag.

Med DinSides nye kalkulator, kan du se hvor mye og hvor lenge du må spare for å bli millionær.

Til kalkulatoren >>>

Hvor mange år, sa du?

Har du litt tålmodighet, er ikke drømmen om å bli millionær uvirkelig. Sparer du for eksempel 2.000 kroner i måneden, tar det litt over 24 år å bli millionær. Dette forutsetter en stabil rente på 4 prosent i året, men selvfølgelig vil rentenivået svinge i løpet av en så lang periode. Akkurat nå får du langt over 7 prosents innskuddsrente i en rekke banker i Norge.

Har du litt dårligere tid, trenger det ikke ta like lang tid å bli rik. Vil du bruke 15 år på å bli millionær, må du sette inn drøyt 4.000 kroner på kontoen hver måned, her forutsetter vi igjen de samme rentebetingelsene som vi har beskrevet over.

Men hva er en million så langt frem i tid?

Beregner du en spareperiode på 20 år, må du også belage deg på at det å være millionær ikke er like stas når spareperioden er over. 1 million kroner i dag, tilsvarer bare litt over 600.000 kroner i 1987-penger, ifølge Statistisk sentralbyrå.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dermed er det grunn for å tro at milliondrømmen vil være mindre attraktivt om noen år. Men regner du inn lønnsøkning og konsumprisstigning, kan det hende du har mulighet til å øke sparebeløpene tilsvarende.

Når blir du millionær?


Slik bruker du kalkulatoren

Kalkulatoren har fire rubrikker: rente, sparebeløp, antall spareår og summen du ønsker å oppnå. Du må fylle inn tre av fire ruter. Vil du for eksempel finne ut hvor mange år det tar å spare til 1 million, må du fylle ut rente, månedlig sparing og sparemål. Og så regner kalkulatoren ut hvor lang tid det vil ta å nå målet.

Selv om vi kaller dette en millionærkalkulator, regner den ikke bare ut hvor lang tid det tar for å bli millionær. Du kan sette inn hvilket sparemål som helst. For eksempel kan du si at du vil spare 20.000 kroner i løpet av det neste året. Da fyller du ut antall år og sparemål, og så finner kalkulatoren ut at du må spare cirka 800 kroner i måneden for å nå målet.

Til kalkulatoren >>>