Nåler mot impotens

Akupunktur kan være til stor hjelp for menn med ereksjonsproblemer, viser en ny norsk undersøkelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Behandling med nåler kan hjelpe mot mange slags plager. Nå mener en norsk akupunktør at behandlingen også kan hjelpe menn med ereksjonsproblemer.

- Etter flere behandlinger med akupunktur oppga 75 prosent av forsøkspersonene at de hadde fått tilbake et tilfredsstillende seksualliv. Det ser ut til at behandlingen også øker seksuell lyst, overskudd og trygghet til egen prestasjon ved samleie, ifølge Merete Lindén Dahle ved Akupunkturhøyskolen i Oslo.

Langvarig ereksjon
Studien med tittelen "Kan akupunktur hjelpe menn med erektil dysfunksjon?" tok utgangspunkt i 8 menn mellom 20 og 45 år med langvarige ereksjonsproblemer. Flere av deltakerne i studiet hadde tidligere kontaktet lege og forsøkt forskjellige typer behandling mot ereksjonsproblemene.

Alle deltakerne fikk en behandling med akupunktur hver uke i til sammen 10 uker.

- Resultatene var gjennomgående positive, selv om ikke alle pasientene opplevde å bli helt kvitt ereksjonsproblemene. Bedringen måles ved at mennene får ereksjon oftere, føler mer lyst og holder ereksjonen lenger enn før, forteller Lindén Dahle til Mozon.

Ingen bivirkninger
Sammen med akupunkturen fikk pasientene i forsøket også veiledning om bedre livsstil og kosthold. Det kan også ha bidratt til de positive resultatene.

Men rapporten fra Akupunkturhøyskolen er ikke den første som konkluderer med at nålene kan hjelpe mot sviktende ereksjon. Konklusjonen i undersøkelsen stemmer godt med flere internasjonale studier som også viser at akupunktur kan få sving på en sviktende seksuell evne.

- Denne typen behandling kan i prinsippet gjennomføres av alle akupunktører, men vi har ennå ikke så mange norske behandlere som har fokusert spesielt på dette området.

- Mange pasienter ønsker seg en effektiv behandling uten å bruke sterke medisiner, enten på grunn av egne prinsipper eller på grunn av bivirkningene til medikamentene. Akupunktur gir ingen slike bivirkninger og passer derfor spesielt godt for de som ikke vil bruke vanlige ereksjonspiller, sier Lindén Dahle som nå jobber som akupunktør ved Klinikk 10a i Oslo.

 

Mozon.no,21.09.2006