Nåler for bekkenet

Kan akupunktur hjelpe mot smerter ved bekkenløsning? Det er temaet for Helene Bjaaland ved Akupunkturhøgskolen i Oslo.

Bruk av akupunktur under graviditeten kan forebygge bekkenplager. Det viser en undersøkelse av forskere ved Sahlgrenska Universitetssykehus i Sverige.

Forskerne testet behandlingen på 386 kvinner med bekkenløsning. Resultatene viser at nålene var enda mer effektive mot bekkensmertene enn vanlige stabiliseringsøvelser.

Ønsker frivillige
Helene Bjaaland ved Akupunkturhøyskolen i Oslo ønsker å lære mer om denne behandlingen. Nå søker hun etter gravide kvinner som kan være med på et ministudie som en del av hennes hovedoppgave ved Akupunkturhøgskolen.

- Flere undersøkelser viser at akupunktur kan være en effektiv behandling av bekkensmerter under graviditeten. Nå leter jeg etter 10 gravide kvinner som kan få gratis behandling som en del av min hovedoppgave.

- Behandlingen vil bli gitt to ganger i uken over 4-5 uker, alt etter hvordan den enkelte reagerer på behandlingen, forteller Bjaaland.

VIL DU VÆRE MED PÅ UNDERSØKELSEN? SEND OSS EN MAIL HER

Populære nåler
Lindring av smerter er kanskje det mest kjente området for behandling med akupunktur. Flere fødestuer har nå akupunktur som alternativ smertelindring ved fødsel og behandlingsmetoden har fått mange tilhengere.

Det er også kjent at akupunkturbehandling kan hjelpe til med å sette i gang en fødsel om barnet tar seg god tid.

Behandling med akupunktur er praktisk talt uten bivirkninger og Bjaaland forteller at nålestikkene mot bekkensmerter ikke vil ha noen uønskede effekter på mor eller barn.

- Noen gravide har hørt at akupunktur kan benyttes til å sette i gang fødselen. Derfor er noen også bekymret for at behandlingen kan føre til for tidlig fødsel.

- Vi har mye kunnskap om hvilke akupunkturpunkter som ikke skal brukes før helt mot slutten av svangerskapet. Som student vil jeg også være veldig konservativ i valg av punkter, slik at både jeg og de gravide skal føle seg helt trygge, sier Bjaaland.

 

Mozon.no, 09.11.2005