Foto: colourbox.com
Foto: colourbox.comVis mer

Nådestøt for fasttelefonen?

Nå kan du portere fastnummeret til mobilen.

Antallet fasttelefoni-abonnenter har falt jevnt og trutt de siste årene, takket være IP- og mobiltelefoni. Nå lanserer NetCom en ny tjeneste som sannsynligvis vil bli nok en spiker i kista til den gamle kabelløsningen.

NetCom Hjemme heter tjenesten, og innebærer en portering av ditt eksisterende fasttelefoninummer til en mobiltelefon. Det som i praksis skjer er at Netcom viderekobler alle samtaler til fastnummeret ditt, til et valgfritt NetCom mobilabonnement. Denne telefonen kan man for eksempel ha liggende på et fast sted i huset, eller man kan bruke sin eksisterende mobiltelefon og abonnement.

Når man ringer ut, gjør man det med mobilabonnementets nummer og betingelser.

- Med NetCom Hjemme slipper du høye fastavgifter, og kan ta med deg fastnummeret på hytta, i bilen eller på telttur i skogen, sier NetComs kommunikasjonssjef Øyvind Vederhus i en pressemelding.

Øyvind Vederhus hos NetCom Foto: Netcom
Øyvind Vederhus hos NetCom Foto: Netcom Vis mer


Slipper fastavgifter, men...

Den store fordelen med en slik løsning er naturligvis at man slipper de faste avgiftene som er knyttet til vanlig fasttelefoni. Men NetCom hjemme er heller ikke gratis, det koster 199 kroner i etableringsgebyr, og deretter koster det 10 kroner pr måned å bruke - som riktig nok er vesentlig mindre enn hva tradisjonelle telefoniaktører krever i faste avgifter.

I tillegg må du imidlertid ha et mobilabonnement fra NetCom, og det holder ikke med NetCom Kontant.

Mer informasjon hos NetCom.

Les også: Dette er riktig mobilabonnemet