- Nabobråk. Hva skal jeg gjøre?

Publisert
Sist oppdatert
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Hei

Jeg har en nabo som til stadighet spiller høy musikk og driver med utagerende festing. For for ca. en uke siden var det 15 personer involvert i en slåsskamp utenfor huset (ca 10 meter fra vårt hus), og for et par mnd siden kjørte de moped i tydelig påvirket tilstand.

Vi bor i et borettslag og hovedtyngden av beboerne er småbarnsfamilier, så slik oppførsel er mildt sagt upassende etter min mening.

Jeg har ved en anledning kommet med en muntlig klage til borettslagsformannen, som tok opp problemet på et møte i borettslaget, hvor de ble enige om at formannen skulle "ta en prat" med denne naboen, dvs hans foresatte.

Situasjonen har ikke bedret seg.

Jeg lurer på hva jeg kan gjøre i denne saken. Hvordan går jeg frem? Hva er mine rettigheter?

Håper dere kan hjelpe.

På forhånd takk.

Dr. Krone svarer:

- Ved mistanke om promillekjøring bør dere ringe politiet umiddelbart - de vil vanligvis rykke ut raskt og alkoholteste de mistenkte i slike tilfeller.

- Også ved bråk pga. festing og slåssing (husbråk) er det politiet som bør kontaktes. Problemet er ofte her at de ikke har ressurser/bemanning til å rykke ut når det står på som verst, dette vil dere imidlertid få beskjed om når dere ringer.

- I og med at dere bor i et borettslag er det helt sikkert utferdiget husordensregler, med eget kapittel om når det skal være ro. Dette er vanligvis etter 22.00 eller 23.00 om kveldene. Her bør du studere regelverket deres nærmere.

Jeg anbefaler deg å levere en skriftlig klage til styre - muntlige klager blir dessverre ikke alltid fulgt opp, og be om at styret går videre med saken.

mvh

Dr. Krone.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer