Nå stenger de dørene

Vinmonopolet holder stengt frem til tirsdag.

Publisert
Sist oppdatert

Har du planer om å kose deg med et glass vin i løpet av 17. mai-helgen, bør du legge turen innom Vinmonopolet i dag. Nå stenges nemlig dørene, og de ansatte tar som så mange andre nordmenn en skikkelig langhelg.

Les også: Det blir stjålet flere slike glass hver kveld

Dette er polets åpningstider

Vinmonopolet holder stengt både 17. mai, lørdag 18. mai (pinseaften) og mandag 20. mai (andre pinsedag).

Torsdag 16. mai er altså siste dag utsalgene holder åpent. Butikkene har lokale åpningstider over hele landet. Så langt vi kan se er det ordinære åpningstider i dag, men det kan lønne seg å dobbeltsjekke din butikk på Vinmonopolets hjemmesider.

Les også: Ikke sett champagnen på benken

Systembolaget har ordinære åpningstider gjennom hele pinsen.  Foto: Per G. Norén/Systembolaget
Systembolaget har ordinære åpningstider gjennom hele pinsen. Foto: Per G. Norén/Systembolaget Vis mer


Åpent hos søta bror

Til gjengjeld holder Systembolaget i Sverige åpent hele pinsen. Fra og med 2005 ble andre pinsedag avskaffet som helligdag i vårt naboland, til fordel for Sveriges nasjonaldag den 6. juni. Dermed er det fritt frem og åpne butikker for nordmenn som vil på handletur.

Visste du forresten at du ikke handle på Vinmonopolet for å handle vin i Norge? 1. juli 2009 ble det foretatt endringer i alkoholloven som åpnet for at du som privatperson selv kan importere alkohol til landet. Det betyr at du kan handle fra en utenlandsk nettbutikk, og få varene levert på døra hjemme.

Du kan kjøpe så mye du vil til privat bruk, så lenge du betaler ordinære avgifter for hele partiet.

Bestilte vin på nettet: Velger heller Vinmonopolet neste gang

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer