<strong>SØKE NY JOBB:</strong> Ifølge Finn Jobb er februar tradisjonelt måneden med flest utlyste stillinger. Foto: NTB Scanpix
SØKE NY JOBB: Ifølge Finn Jobb er februar tradisjonelt måneden med flest utlyste stillinger. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Ledige stillinger i januar

Nå søker mange etter ny jobb

Og 2017 kan bli et godt år for jobbsøkere, ifølge Nav og Finn.no.

Publisert
Sist oppdatert

Syns du det var ekstra hardt å komme tilbake til jobb etter juleferien, fins det andre ting å gjøre enn å se frem til neste ferie.

For enkelte vil det å si opp jobben og finne noe nytt, og forhåpentligvis bedre, være løsningen. Men er det jobber å finne i januar? Ja - og 2017 ser ut til å bli et godt år for jobbsøkere.

Mange er på jobbjakt i januar

Fredrik Schjold, produktdirektør for Finn Jobb, forteller til Dinside at det er nettopp etter ferier de opplever de høyeste trafikktallene på sine jobbannonser.

Men er det noe særlig jobber å søke på i januar? Ifølge Schjold er denne måneden en av de med færrest utlyste stillinger, men altså med høyest trafikk. Likevel – noen jobber er det:

- Akkurat nå er det 14 700 utlyste jobber. Bransjene med flest utlyste jobber, er bygg og anlegg, helse og omsorg og IT, forteller Schjold.

Nav kan vise til totalt 9.800 utlyste stillinger per i dag.

Flere ledige jobber i år

Samtidig forventer Schjold at det blir flere utlyste jobber å søke på i januar 2017 enn i samme måned i fjor, siden økningen i desember var på 5 prosent sammenlignet med fjoråret.

- Siden tallet lå høyere i desember, er det naturlig å forvente en økning også i januar. Også fordi mange av stillingene er utlyst utover i januar. Dessuten forventer vi en generell økning i antall ledige stillinger i 2017, sier Schjold.

Det vanligste er at annonsene får ligge utlyst i tre uker, legger han til.

Ifølge Johannes Sørbø, seniorrådgiver i Nav, så også de en økning i antallet ledige stillinger gjennom hele 2016, særlig innen bygge- og anleggsyrker.

I desember ble det utlyst 11 prosent flere stillinger enn i samme måned i 2015.

- Vi forventer imidlertid at veksten i norsk økonomi tar seg noe opp og at ledigheten skal gå noe ned utover i 2017, og det tilsier da også at antallet nye ledige stillinger bør kunne fortsette å øke noe utover året, forteller Sørbø.

Ingen jobb i annonsene? Dette gjør du

Det er ikke sikkert du finner jobben du har lyst til å søke på i annonsene. Nav anbefaler deg også å lete etter jobb andre steder.

- Man kan gjerne oppsøke bedrifter, sjekke hjemmesidene deres, lage seg profil på Linkedin. Bruk gjerne nettverk eller bekjentskaper du har til å spørre om mulige jobber, sier Sørbø.

- I tillegg er vårt klare råd at man også ser på jobber i andre deler av landet enn der man bor og i andre bransjer enn der man jobbet før. Det øker mulighetene for å få jobb, sier Sørbø.

Det er også greit å være klar over at du må si ja til å flytte om du blir arbeidsledig og mottar dagpenger.

Ser du helst etter jobber i annonsene, er det bare å sitte klar før neste måned.

- I februar er det bare å være på hugget. Det er vanligvis måneden med flest utlyste jobber, sier Fredrik Schjold i Finn Jobb.

LES OGSÅ:

Hull i CV-en? Slik får du jobb likevel

Spørsmålet du må stille selv på jobbintervjuet

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer