Nå slår norske nettbutikker kraftig tilbake

Norske nettbutikker er blitt så billige at det ikke nødvendigvis lønner seg å handle fra utlandet.

Trodde du den populære nettbutikken Play.com alltid var billigst, tar du feil. Det viser DinSides ferske pristest av film og spill. Foto: Play.com/DinSide
Trodde du den populære nettbutikken Play.com alltid var billigst, tar du feil. Det viser DinSides ferske pristest av film og spill. Foto: Play.com/DinSide Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Flere ganger har vi skrevet om hvor mye du kan spare om du handler fra utenlandske nettbutikker. Her i DinSide er det flere journalister som ukentlig tar turen innom Play.com, som til tider byr på noen ekstremt gode priser, og som ikke legger til frakt på prisen.

En fersk pristest viser nå at norske nettbutikker har tatt konkurransen på alvor, og at det slettes ikke er sikkert at du handler billigst på Play.com.

En gjennomgang av noen av de mestselgende og ferskeste produktene innen underholdningskategoriene film og spill, viser at Play.com faktisk er 12 prosent dyrere enn det rimeligste alternativet. Og billigste nettbutikk er norsk.

LES OGSÅ: Kan vi stole på elektronikkjedene?

Vinneren og taperen

Det er Elkjop.no som stikker av med førsteplassen i denne pristesten. Elektronikkgiganten tilbyr fri frakt på brevpost med spill og filmer, og ut fra prisene i denne testen ser det heller ikke ut som om Elkjop.no baker fraktkostnadene inn i produktprisen.

Lefdal.com, som i likhet med Elkjop.no eies av Dixons Group, er drøyt 5 prosent dyrere enn vinneren i denne pristesten. Play.com er 12 prosent dyrere.

Nederst på tabellen finner vi nettbutikkene Platekompaniet.no og CDon.com, som begge scorer betydelig dårligere enn de andre i denne pristesten. Platekomaniet.no og CDon.com er henholdsvis 22 og 24 prosent dyrere enn Elkjop.no.

Prisene er hentet inn 10.-11. februar 2011, og inkluderer fraktpris. Alle prisene er i norske kroner. Prisene på produktene fra Play.com er omgjort fra pund til norske kroner. Eventuell norsk moms og fortollingsbegyr fra Posten (110 kr) er innbakt i prisen, slik at den skal gjenspeile prisen norske forbrukere må betale for å få tilsendt varene hjem.
Prisene er hentet inn 10.-11. februar 2011, og inkluderer fraktpris. Alle prisene er i norske kroner. Prisene på produktene fra Play.com er omgjort fra pund til norske kroner. Eventuell norsk moms og fortollingsbegyr fra Posten (110 kr) er innbakt i prisen, slik at den skal gjenspeile prisen norske forbrukere må betale for å få tilsendt varene hjem. Vis mer


Felles av 200-kronersgrensen

Mye av grunnen til at Play.com kommer så dårlig ut i denne pristesten, er at mange av produktene koster mer enn 200 kroner. Siden Play.com er en utenlandsk nettbutikk, blir varer over 200 kroner momsbelagt når de ankommer Norge.

Det vil si at en vare vil få et momstillegg på 25 prosent, samt et eventuelt fortollingsbegyr. Vi har valgt Postens fortollingsalternativ i denne pristesten, som for tiden ligger på 110 kroner.

Men Play.com kan ikke bare skylde på 200-kronersgrensen, for at de ligger så langt etter prisvinnerne. Play.com viser seg å være dyrere enn enkelte norske konkurrenter på en rekke varer som ikke blir rammet av 200-kronersregelen.

For eksempel koster Harald Zwarts tolkning av klassikeren Karate Kid en femtilapp mer på Play.com enn på Elkjop.no. En rekke andre filmer er også dyrere på Play.com.

Vi minner også om at enkelte filmer fra Play.com ikke har norske undertekster. Play.com er riktignok flinke til å opplyse om dette på produktsidene.

LES OGSÅ: - Galskap å fjerne 200-grensen

Utvalg

I utvalget av varer til denne pristesten, har vi valgt produkter som har slått godt an på salgslistene den siste tiden. Varene er valgt ut før innhentingen av prisene startet, slik at det ikke skal være mulig å bli påvirket av eventuelle kampanjer eller liknende i de forskjellige nettbutikkene.

Dersom nettbutikkene har tilbudt forskjellige versjoner av samme produkt, har vi alltid valgt det billigste alternativet.

DinSide tar forbehold om at prisene kan være endret og varer utsolgt etter at pristesten er utført.

Det finnes selvsagt flere butikker i Norge og utlandet som selger disse produktene, men vi har bare valgt å fokusere på noen av de største og mest populære. Dersom du ønsker at vi skal ha med andre nettbutikker i neste pristest, kan du sende en e-post til journalisten.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer