Nå skal Visa lære deg økonomi

De føyer seg inn i rekken av flere.

Er du pengesmart? På Pengesmart.no kan du teste din finansielle personlighet. Foto: PER ERVLAND
Er du pengesmart? På Pengesmart.no kan du teste din finansielle personlighet. Foto: PER ERVLAND Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Å ikke forstå hva kreditt er og hvordan det virker har ført mange inn i økonomiske problemer, mener kortselskapet Visa Europe. Nå har de lansert nettsiden Pengesmart.no for at du enklere skal forstå din egen økonomi.

Når 1 av 2 bommer på enkel renteberegning, og når så mange som 218.000 nordmenn står på listen over dårlige betalere, er det kanskje greit med så mye opplæring som mulig?

– Vi ønsker å fremstå som et ansvarlig selskap og vil at nordmenn skal forstå sin økonomi, sier Christina Lind, Norgessjef for Visa Europe.

Visa føyer seg inn i rekken av finansielle aktører som vil gi tips og råd til deg om din økonomi. Tidligere informasjonssjef i Postbanken, Ellen Dokk-Holm var tidlig ute med sin Pengeblogg, men står nå bak bloggen for små- og mellomstore bedrifter, Sunnbedrift.no. Men flere har kommet på banen. Sunnøkonomi er forbrukerøkonomen i DnB NORs blogg, mens Nordeas økonomer gir sine tips på Newsroom.nordea.com.

Nytt tiltak skal begrense kredittkjøp

Spesielt nyttig for unge

DinSide har tatt en nærmere titt på Pengesmart.no. Siden inneholder en god del nyttig informasjon for deg som føler deg usikker på temaer innenfor personlig økonomi. Du får blant annet en innføring i ulike typer kreditt. Hva er forskjellen på et usikret og et sikret lån? Eller på kredittkort og forbrukslån?

Siden inneholder også en ordliste med finansielle ord og uttrykk og en mulighet til å teste din finansielle personlighet, for å nevne noe.

Christina Lind i Visa Europe tror nettsiden er spesielt nyttig for unge i etableringsfasen.

– Unge har mer penger mellom hendene enn før og trenger kunnskap for å forstå sin egen økonomi, sier Lind.

SE OGSÅ: Det er ikke fradrag på alle renter

Kredittkort koster mye

Det er svært viktig å huske på at det er dyrt å låne penger. Kredittkort og forbrukslån koster mye, selv om du kanskje betaler lite hver måned. Å la seg rive med impulsen etter å handle er en uvane som kan bli svært dyr – dersom du ikke tar tilbake kontrollen, er noe av budskapet på Pengesmart.no.

Skal du bruke kredittkort, så lønner det seg i alle fall å velge det billigste, og det er store forskjeller på rentene på norske kredittkort. Nedenfor viser vi deg hvordan du finner det billigste:

Slik finner du det billigste kredittkortet

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!