<strong><b>NYHETER I BUTIKKEN:</strong></b> Her er noen av nyhetene du kan finne i butikkhyllene denne uka.
NYHETER I BUTIKKEN: Her er noen av nyhetene du kan finne i butikkhyllene denne uka. Vis mer

Nå skal det grilles: Se matnyhetene

Men det er ikke bare grillmat som er på vei til butikken. Hva sier du om den stående tortillalefsa?

Publisert
Sist oppdatert

- Fra uke 18 blir det fullt fokus på grill, for da lanserer vi grillnyhetene, sier Lise Mette Kjellberg, kommunikasjonsrådgiver hos ICA Norge AS til DinSide.

Tre ganger i året ryddes hyllene i dagligvarebutikkene for å gjøre plass til nye produkter.

I tillegg til mai, er det ett slipp i februar og ett i september.

I februar skulle vi være sunne - da kom de sunne nyhetene. Nå skal vi imidlertid grille - og selv om dette betyr gjensyn med mange av grillfavorittene som potetsalater med majones og feite pølser, får man nå også sunnere alternativer innenfor grillsegmentet. For eksempel yoghurt i potetsalaten eller mer kjøttrike pølser og burgere.

Totalt sett er det snakk om et tusentalls «nye» varer ved hvert slipp, men ikke alt er like nytt som du kanskje skulle tro. Ofte er det kun snakk om relanseringer, pakningsendringer og ny design.

Grill

Vi har allerede kåret de beste grillpølsene og den beste ketsjupen til pølsa - eller hva du nå enn liker å spise med ketsjup.

For selv om pulled pork er en av trendene for de grillinteresserte også denne grillsesongen, så kommer vi ikke unna pølsene. Eller potetsalatene. Eller dressingene. Ja, og så er det burgerne - og de skal være bort i mot hjemmelagde, og helst med så mye kjøtt som mulig.

Her er de mest spennende nyhetene:

Nå skal det grilles: Se matnyhetene


Potetsalater kan lett bli ganske feite. Det finnes imidlertid varianter som gjør dem litt lettere å fordøye, eksempelvis med creme fraiche. I år kommer også Delikat med to varianter med yoghurt: Yoghurt i Potetsalat Purre & Pepper, og Yoghurt i Potetsalat Soltørket tomat & Chili.

Også Denja tar yoghurten inn i potetsalaten, i Denja Sommerens Friske. De opprettholder i tillegg det de sier er grillfavorittene hver sommer: Original og amerikansk grillpotetsalat.

ICA har sin egen serie Matmestern, med et 30-talls grillprodukter, og her kommer noen gamle kjenninger tilbake til hyllene. Årets nyheter er fersk hamburger, pikant potetsalat og frisk sommersalat. De har også sin egen Selection-serie, hvor de kommer med to nye Brimi-pølser: En lammepølse og en turpølse:

Gilde kjenner de fleste av oss fra kjøttdisken. De har 15 nye grillprodukter for vårens dagligvareslipp. De kommer med flere ferske burgere med høyt innhold av norsk storfekjøtt, blant annet chiliburger og sliders. Alle disse er med 94 prosent kjøttinnhold.

Det er flere nye pølser, blant annet en supergrill med knekk - som altså egentlig er grillpøsen med skinn - og dermed med knekk. Det er ferdigkrydret storfekjøtt, og det er noen nye ferdigkrydrede svinekjøttvarianter.

<strong><b>FERDIG:</strong></b> Du får kjøpt ferdig pulled pork som bare skal varmes opp, men vi synes litt av moroen er å lage det helt selv. Dessuten er det jo så enkelt! Foto: PRODUSENTEN
FERDIG: Du får kjøpt ferdig pulled pork som bare skal varmes opp, men vi synes litt av moroen er å lage det helt selv. Dessuten er det jo så enkelt! Foto: PRODUSENTEN Vis mer


Norgesgruppen kjører på pulled pork innenfor sin egen merkevare, kalt Folkets. De kommer også med fersk og ferdig foccaccia.deig, som er klar til å rulles ut og stekes. Perfekt tilbehør til grillmaten.

Og for deg som hverken orker å grille eller å spise varm mat: Fjordland kommer med en pastasalat med kylling og soltørket tomat - som kan spise rett fra beger. Denne skal serveres kald.

Fisk og sjømat


Fisk er supert både i ovnen og på grillen. Hvorfor ikke gå for en fiskeburger i stedet for en kjøttburger? Lofoten lanserer en egen grillburger med ost og bacon - i limited edition i sommermånedene.

Salma lanserer også en porsjonspakning med sashimiskiver og ponzusaus, for folk på farten. Denne kan du ta med deg i parken eller hvor det måtte være, i stedet for pølser eller hva annet du putter på turgrillen. SALMA Raw heter nyvinningen, og spisepiner er inkludert.

Lofoten har også noen nye sauser til ovnsbaking av fisk - som du jo også kan bruke til grillen. Sausene helles over fiskefiletene i form eller i aluminiumsskål, og så stekes fisken med sausen på. Det er en ny pestosaus og sitronsaus.

Nå skal det grilles: Se matnyhetene

Innenfor Norgesgruppens eget sjømatmerke Fiskemannen lansers nyheten argentinske villreker.


Stående tortilla

Trøbbel med å få torrillalefsen til å ligge stille på tallerkenen? Dette problemet kan bli en saga blott med den nye, stående lefsebåten Stand ‘N’ Stuff fra Old El Paso.

Det er altså snakk om en myk tortilla i form av en båt i stedet for en lefse. Du kan kjøpe den både som en pakke med båtlefser, samt i middags-kit.

Ulempen med disse tortilla-båtene, er imidlertid at du ikke kan bruke restene til andre ting, som pizzatortilla.

Nå skal det grilles: Se matnyhetene


Meieriprodukter

Kesam-utvalget utvides fra ulike vanilje- og mager-varianter til en helt ny Kesam Lime og en Kesam ferdigblandet dipp. Lime-kesamen er frisk i smaken og kan passe fint til friske bær og desserter. Dippen er ferdigblandet - og altså en lettere dipp enn den med rømme. Når dette er sagt, så kan du selvsagt veldig enkelt lage både lime-kesam og dipp-kesam selv.

Nå skal det grilles: Se matnyhetene


Tine og Sunniva har også flere nye og lettere produkter på planen for mai: Vi kan nevne lettere iskaffe, smooties uten tilsetningsstoffer med grønnsaker og bær - og lettere Litago.

Is

Nå skal det grilles: Se matnyhetene
Nå skal det grilles: Se matnyheteneMai er innledningen på sommersesongen, og det betyr selvsagt også: IS! Isprodusentene har lansert noen isnyheter tidligere i år, men det som er rykende ferske nyheter ved dette dagligvareslippet, er en ny gresk yoghurt-is, og mini-cola-is.

- Dream gresk type er på kort tid blitt utrolig populær, og det er et stort engasjement hos våre tilhengere. Det ser vi ikke minst på vår facebook-side. Vår nye variant med jordbær tror vi blir en like stor favoritt som nylanseringen med sitron, sier Eirik Kruse, salg- og marketingdirektør i Diplom-Is.

Cola-isene er små mini-push, altså den typen man åpner i toppen og presser oppover etterhvert som man spiser. Disse kommer altså nå i miniutgave. Denne er selvsagt spesielt rettet mot barn og unge.

Mai-kaker

Nå skal det grilles: Se matnyhetene


I tillegg til is-tid, er også mai kaketid. Det finnes allerede et vell av ferdige kakemikser i bakevare-hyllene, og nå kommer enda flere. Møllerens lanserer for eksempel ferdigake-mikser for Verdens Beste - også kjent som Kvæfjordkake, Suksessterte og Ostekake med bringebærgéle.

Sjokoladeelsker? Da kan nyhetene innen Manuelas kakeserie sikkert friste: Nye ferdigmikser til Devil’s Food Cake og Chocolate Chip Cookies.

Nå skal det grilles: Se matnyhetene


Og for deg som gjerne vil ha noe søtt, men som vil ha det fiks ferdig i hånda: Fjordland lanserer KOS sjokoladepudding og karamellpudding med salt mandelkrokan i begre for folk på farten.

For deg som foretrekker gjærbakst, kan disse tipsene hjelpe. Men husk at det ikke er alle bakehjelpemidlene som virker så godt som de selv sier de skal ...

... til kaffen

Én ting er kaka, men du vil kanskje ha en kaffe til at det søte også? Vi har etterhvert testet ganske mange kaffemaskiner - både den typen du mater med kapsler og den typen du trakter på mer vanlig måte. Nå kommer også Friele med en ny kaffevariant, en mørkbrent kaffe som skal passe spesielt godt til ettermiddagskaffen. Dette er antakelig for spesielt interesserte utover de som tar «all kaffe for kaffe» ...

Nå skal det grilles: Se matnyhetene


Glutenfritt

Toro og Stabburet satser stort på glutenfrie alternativer: No kan også glutenallergikere spise Grandiosa, med en ny Grandiosa glutenfri. Du husker kanskje lanseringen av Grandiosa med ost både over og under tidligere i vinter? Den nye kommer som en glutenfri original. De kommer også med en glutenfri lasagne.

Nå skal det grilles: Se matnyhetene


For deg som kan spise vanlig pizza, med gluten, kan vi fortelle at Coop lanserer steinovnsbakt pizza med fem ulike smaksvarianter: pepperoni, ost og skinke, mozzarella, kebab og margherita.

Stabburet forsøkte seg også på en Grandiosa kebab-pizza for omtrent et år siden, og da til og med med en bunn du kunne rulle. Dette ble imidlertid ingen stor suksess, og den ble fjernet fra Grandiosa-sortimentet.

Også Norgesgruppen lanserer sin egen italienske pizza og lasagne.

Alle tubene blir like store. Foto: MILLS
Alle tubene blir like store. Foto: MILLS Vis mer
Nå skal det grilles: Se matnyhetenePå brødskiva

Vi har tidligere skrevet om prisforskjellene på pålegg på tube og pålegg på boks - for eksempel forskjellene på makrell i tomat på tube og på boks. Det er klart at det ikke lønner seg å kjøpe mat på tube, men noen ganger er det rett og slett mest praktisk.

Når det er sagt, så kommer altså Stabbur Makrell med basilikum og tomat i tubeform. Dette var en ny smaksvariant i hyllene i februar.

Kavli utvider tubene med mild røkt og røkt kaviar, slik at de bli like store som den originale - ettersigende på forbrukeroppfordring.

Smørhylla endres fra flere hold; blant annet kommer Bremyk med en steke/bakemarkgaring med høyere smørandel og foliepakket, og for brødskiva kommer Bremyk med mer raps. Coop har tatt palmeoljen vekk fra sitt bord- og stekemargarin.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer