Alt dette blir ganske sikkert dyrere om ikke så lenge...
Alt dette blir ganske sikkert dyrere om ikke så lenge...Vis mer

Nå settes prisene kraftig opp

Allerede om noen dager går prisene i været!

Hvis du skal slippe unna med billig julehandel i år, må du handle raskt. Om ikke lenge settes nemlig prisene kraftig opp på en rekke elektroniske varer.

Nordisk Film Interactive, som distribuerer PlayStation-produkter i Norge, vil allerede fra 17. november øke prisene på spill, konsoller og utstyr med 6 prosent.

Det betyr at butikkene må øke prisene tilsvarende, for å kunne få fortjeneste på produktene.

- Jeg vil tro at butikkene vil sette opp prisene deretter, sier kommersiell direktør Finn Robøle i Nordisk Film Interactive.

Personer i elektronikkbransjen som DinSide har snakket med, tror også at andre artikler som flatskjermer og bærbare datamaskiner, vil få en prisøkning fram mot jul.

Les også: Her er årets harde pakker

Venter til neste år

Nintendo har også varslet at de kommer med kraftige prisøkninger på produktene sine. Bergsala, som er Nintendo-distributør i Norden, skriver i en melding til butikkene som kjøper inn varer, at prisene vil øke med 5,2 prosent fra og med 1. januar 2009.

Prishoppet gjelder samtlige Nintendo Wii- og DS-varer.

- Vi har valgt å ikke gjennomføre prisendringene før etter årsskiftet, fordi vi ønsker å unngå å skape problemer i denne viktige perioden, skriver salgssjef Jonas Turitz i Bergsala, i en melding til kundebutikkene.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Euroen har skylda

Både Bergsala og Nordisk Film forklarer prisøkningen med den svake kronekursen. Siden euroen er så dyr som den er i dag, koster det mye mer for importørene å importere varene inn til Norge.

Nordisk Film vil ikke utelukke at ytterligere prishopp kan være på vei.

- Hvis euroen holder seg på det nivået den ligger på i dag, kan det faktisk hende vi må justere opp prisene enda mer.