Frikortgrensa 2017 blir 55.000 kroner

Nå økes frikortgrensa til 55.000 kroner

Du skal kunne tjene 5.000 kroner mer uten å skatte.

TJEN MER UTEN SKATT: Du kan snart tjene 55.000 kroner året uten å skatte av det. Frikortgrensen økes igjen. Foto: Shutterstock / NTB SCANPIX
TJEN MER UTEN SKATT: Du kan snart tjene 55.000 kroner året uten å skatte av det. Frikortgrensen økes igjen. Foto: Shutterstock / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Frikortet forteller arbeidsgiver at hun ikke skal trekke skatt fra inntekten din. Altså et skattekort, uten skatt.

Dette kan du i dag få om du tjener mindre enn 50.000 kroner i året.

Men i regjeringens forslag til statsbudsjett for 2017 foreslås det å øke denne grensa med 5.000 kroner, til 55.000 kroner året.

Spesielt for studenter

«Økningen forventes særlig å komme studenter og andre med midlertidig lav inntekt til gode» skriver regjeringen i sitt forslag.

Samtidig vil dette naturlig nok gi mindre inntekt til staten: Mellom 50 og 60 millioner kroner årlig, anslås det i statsbudsjettet.

«Departementet foreslår at endringen trer i kraft straks med virkning fra og med inntektsåret 2017» skriver de videre.

Økte mer i fjor

Det er slettes ikke første gang det skjer noe med det som på korrekt språk kalles «nedre grense for å betale trygdeavgift».

Grensa i dag, på 50.000 kroner, er bare ett år gammel. I fjor var den på 40.000 kroner – økningen var altså større forrige gang.

Husk at grensa gjelder all skattepliktig lønn, sykepenger, fri kost og losji og feriepenger. Både feriepenger du tjente opp i fjor og som blir utbetalt i år, og feriepenger du får utbetalt hvis du slutter i jobben i år.