Kodebrikken kan snart være utgått på dato - i overført betydning.  Foto: Kristina Picard
Kodebrikken kan snart være utgått på dato - i overført betydning. Foto: Kristina Picard Vis mer

Nå også for Talkmore-kunder

Og Sparebank 1-kunder med smarttelefon slipper kodebrikke.

Publisert
Sist oppdatert

– Vi gjør dette fordi det er en etterspurt tjeneste, og vi ser at det er noe kundene våre vil ha. Det er ikke tvil om at dette forenkler banktjenestene betydelig, sier Pål Barth Nilsen i mobilselskapet Talkmore i en pressemelding.

Som vi tidligere har omtalt på DinSide, har det til nå bare vært Telenor-kunder som har kunnet benytte seg av BankID på mobil, noe mange har opplevd som urettferdig.

Nå har altså Telenor-eide Talkmore fulgt etter og utviklet tjenesten.

Tjenesten BankID vil gjene at flere mobiloperatører skal tilby tjenesten til sine kunder. Noen ildsjeler har også opprettet Facebook-siden «BankID på mobil for samtlige mobiloperatører».

Nå begynner mobiloperatørene å ta oppfordringen, mener BankID.

– Vi merker et sug i markedet etter BankID på mobil, og når man først har testet innlogging med mobilen, så skjønner man at dette er en nyttig tjeneste, sier Nilsen, daglig leder i Talkmore.

Engangskoder på mobilen

Samtidig som Talkmore har lansert BankID på mobil, har Sparebank 1 utviklet en app for sine kunder som gir deg muligheten til å få engangskode direkte på mobilen. Appen kan brukes både på iPhone- og Android-telefoner og gjør at du slipper kodekalkulator og smartkortlesere.

Det er Nets som levert mobil engangskodeløsning til Sparebank 1-alliansen.

– Vi er foreløpig den eneste banken som leverer denne type sikkerhetsløsninger for mobil, sier Eldar Skjetne i SpareBank 1.

Kundene kan laste ned sin BankID på mobiltelefonen og slipper å ta frem kodebruker når de skal betale.

Per i dag er det kunder i DNB, Skandiabanken, Terra og Sparebank1, som har mobilabonnement fra Telenor eller Talkmore, som kan få BankID på mobil. Sparebank 1-appen muliggjør imidlertid bruk med alle typer mobilabonnement.

Slik fungerer kodebrikken din

Brikken har en hemmelighet ... LES MER


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer