Nå må restskatten betales

For sen betaling gir dyr forsinkelsesrente.

De som fikk skatteoppgjøret 25. juni og skylder restskatt, må betale den første av to deler i dag. Foto: ILLUSTRASJON
De som fikk skatteoppgjøret 25. juni og skylder restskatt, må betale den første av to deler i dag. Foto: ILLUSTRASJON Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mandag 20. august er første forfall på restskatten for de som fikk skatteoppgjøret 25. juni. Og det er gode grunner til å betale i tide.

Dyrt å vente med betalingen

Rundt 500.000 skatteytere som fikk skatteoppgjøret 25. juni, fikk restskatt. Disse skylder i snitt 11.400 kroner. Alle som har fått over 1.000 kroner i restskatt, får delt inn det skyldige beløpet i to deler, hvorav den første betalingen forfaller på mandag.

Betaler du det første beløpet for sent, regnes den totale restskatten som forfalt. Med tanke på at det blir lagt til en forsinkelsesrente på hele 8,75 prosent, som gjelder fra dag én lønner det seg altså å betale i tide, ikke minst om du skylder større beløp.

Alle som har fått restskatt betaler også rente på beløpet de skylder. Denne renten er på 1,26 prosent og beregnes fra og med 1. juli i fjor frem til første forfallsdato nå på mandag.

Restskatten betales til skatteoppkreveren i din kommune, og alle som skylder restskatt skal ha fått tilsendt en innbetalingsblankett med forfallsfrist, ifølge Skatteetaten.

For de som fikk skatteoppgjøret senere enn 25. juni, er forfallene tre og åtte uker etter at melding om skatteoppgjøret er sendt.

Har du spørsmål omkring tilbakebetalingen, kan du kontakte skatteoppkreveren direkte. Skatteetaten har også en egen Facebook-side, hvor de svarer på spørsmål om skatteoppgjøret.

Les også: Derfor bør du sjekke nettbanken etter ferien!

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer