Nå MÅ du kjøpe mel på boks

Posemelet er borte, og du tvinges til å kjøpe dyrere mel på boks.

<b>KUN PÅ BOKS:</b> Møllerens har kuttet produksjonen av Fibra fullkornshvetemel på pose og du må dermed kjøpe den dyrere på boks. Foto: BERIT B. NJARGA
KUN PÅ BOKS: Møllerens har kuttet produksjonen av Fibra fullkornshvetemel på pose og du må dermed kjøpe den dyrere på boks. Foto: BERIT B. NJARGA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vi har tidligere omtalt at nykommeren Møllerens hvetemel på boks er nesten dobbelt så dyr som hvetemel på pose. I vår butikk var melet i boks 82 prosent dyrere enn det samme melet på pose.

Mange lesere kommenterte til artikkelen at de ikke så noe problem i at melet på boks er dyrere enn melet på pose; da kan man jo bare kjøpe mel på pose om man ønsker det.

Men når melet på pose ikke selges lenger, tvinges du til å kjøpe mel på boks.

Og det er det som er tilfellet for Møllerens Fibra fullkornshvetemel.

Les også: Hvor mye ekstra betaler du for emballasjen?

Du kjøpe dyrere mel på boks

PRIS PÅ POSE VERSUS BOKS: Fibra fullkornsmel på pose kostet 11,90 kroner, mens det på boks koster 19,50 kroner i en av våre lokalbutikker. Foto: BERIT B. NJARGA
PRIS PÅ POSE VERSUS BOKS: Fibra fullkornsmel på pose kostet 11,90 kroner, mens det på boks koster 19,50 kroner i en av våre lokalbutikker. Foto: BERIT B. NJARGA Vis mer


Etter den siste artikkelen om Møllerens-melet, tipset en leser oss om at det allerede var slutt på Møllerens Fibra fullkornshvetemel på pose, til fordel for på boks.

«Og for oss som pleier å bruke dette, gir det veldige utslag på prisen», skrev leseren til oss.

Og ganske riktig: Vi har gjort den samme observasjonen i vår lokale dagligvarebutikk. Prisforskjellen kan du se på bildet til høyre: Mens én kilo av fullkornshvetemelet på pose kostet 11,90 kroner, må vi betale 19,50 kroner for det samme melet på boks.

Altså en prisforskjell på 64 prosent.

Les også: Maten din kan være pakket inn i gift

- Ja, posemelet er ute

Hva mener du?

Synes du det er greit å bli tvunget til å kjøpe mel på boks? (Avsluttet)
Jeg vil gjerne velge selv om jeg vil ha billigere mel på pose eller dyrere på boks(52%) 8044
Jeg vil kun kjøpe mel på pose(44%) 6736
Jeg synes det er greit å måtte kjøpe dyrere mel på boks(3%) 468
Ingen mening(1%) 215
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Jan Erik Eikeland, salgs- og markedsdirektør hos Norgesmøllene AS, bekrefter overfor Dinside at det er slutt på Fibra fullkornshvetemel på pose.

- Vi har valgt å ta ut Fibra pose av sortimentet for å få plass til Fibra-boksen, sier Eikeland, og forklarer videre at det er begrenset plass i kjedenes butikkhyller - og at noe dermed må vike.

- I forhold til konkurrerende fullkornshvetemel-produkt i markedet er Fibra fullkornshvetemel konkurransedyktig priset selv med boksen som emballasjeform - dette henger nok sammen med at Fibra produktet har vært lavt priset i utgangspunktet, uttaler Eikeland til Dinside.

Mens Fibra fullkornshvetemel fra Møllerens koster 19,50 kroner i vår lokale Rema-butikk, koster Regals fullkorn hvetemel 21,20 kroner.

Her skal du også være oppmerksom på at det er noe forskjell i fiberinnholdet i de to: Mens Møllerens Fibra fullkornshvetemel har 11,3 gram fiber per 100 gram vare, har Regals fullkorn hvetemel 7,5 gram fiber per 100 gram.

Les også: Boksen gjør melet nesten dobbelt så dyrt

Hva mener du? Synes du det er greit å bli tvunget til å kjøpe mel på boks, eller vil du ha mulighet til å velge: Billigere på pose eller dyrere på boks?

Flere meltyper på boks?

MER PÅ BOKS: Det er flere melprodukter fra Møllerens som er kommet på boks, blant annet Sammalt hvetemel grovmalt. Foto: BERIT B. NJARGA
MER PÅ BOKS: Det er flere melprodukter fra Møllerens som er kommet på boks, blant annet Sammalt hvetemel grovmalt. Foto: BERIT B. NJARGA Vis mer


Eikeland vil ikke svare konkret på vårt spørsmål om Møllerens har planer om å legge flere av melproduktene over på boks.

- Av hensyn til konkurransesituasjonen i markedet ønsker vi ikke å kommentere hvilke innovasjoner vi kommer med på nåværende tidspunkt. Det vi kan si er at vi markedsorienterer oss mot det som er forbrukernes ønsker, sier Eikeland til Dinside.

Han hevder at de har registrert mange positive kommentarer til de nye melboksene, blant annet om at det minker problemer med melsøl og at det gir mer orden i skuffen - og at de gjør vurderinger om videre utvikling av produktene ut fra kundenes tilbakemeldinger.

Flerbruk: Åtte ting du ikke har tenkt på at du kan bruke mel til

Så hva sa dere?

I en uhøytidelig leseravstemming på Dinside i forbindelse med artikkelen om det dyrere hvetemelet på boks, svarte 86 prosent (13.791 personer) at de ikke synes det er verdt å betale 82 prosent mer for å få melet på boks i stedet for i pose. 12 prosent svarte at det er verdt det, mens 2 prosent svarte «vet ikke».

Hva mener du? Synes du det er greit kun få kjøpe melet på boks, eller vil du ha mulighet til å velge: Billigere på pose eller dyrere på boks?